Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razbacao tijelo

Pokajao se što je sjekirom raskomadao gazdu stana

david petrović
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
17.02.2014.
u 08:03

Nije točno da Petrović zbog nepoznavanja hrvatskog nije imao pravo na učinkovitu obranu

Vrhovni sud potvrdio je presudu Davidu Petroviću (23) iz Bukovlja, kojeg je Županijski sud u Slavonskom Brodu osudio na 18 godina zatvora jer je 25. veljače prošle godine sjekirom zatukao svog najmodavca Stanislava Turžanskog (58) u njegovoj kući. Tijelo je zatim raskomadao iz pomoć tri noža i sjekire, a dijelove pobacao na dvije lokacije u brodskoj okolici. U obrazloženju piše da nisu točne tvrdnje obrane kako optuženik prije prvog ispitivanja zbog loše komunikacije i nepoznavanja hrvatskog nije imao pravo na učinkovitu obranu i iznošenje svih činjenica.

– Branitelji nisu predložili pribavljanje dokaza, a optuženik je tijekom prvog ispitivanja upozoren o svojim pravima i izjavio je da je sve razumio. Tvrdnje da je optuženik zbog medijskih napisa i prije suđenja bio osuđen na maksimalnu kaznu također ne stoje jer ti napisi ni na koji način nisu utjecali na presudu prvostupanjskog suda – navodi se u obrazloženju presude koju potpisuje predsjednica sudskog vijeća Lidija Grubić Radaković.

U obrazloženju piše da se obrana ne može žaliti na pogrešno ili nepotpuno utvrđeno činjenično stanje jer se Petrović po svim točkama optužnice izjasnio krivim, ne sporeći svoju ubrojivost. Olakotne okolnosti poput neosuđivanosti, priznanja uz iskreno kajanje te prilika u kojima je odrastao pravilno su vrednovane.

>>Za ubojstvo i komadanje gazde D. Petroviću 18 godina zatvora

Komentara 3

Avatar Dino Francetić
Dino Francetić
08:43 17.02.2014.

Smrtna kazna...! Kakav zatvor i bakrači....

KV
kvatrić
13:38 17.02.2014.

Kako to da ga ne brani Anto Nobilo? On se specijalizirao za obrane manijakalnih ubojica.

DU
Deleted user
18:08 17.02.2014.

Umjesto da gazdi bude zahvalan da ga je primio, on ga, kao pas koji grize ruku koja ga hrani, išao ubiti. Takvoga treba kazniti duplom smrtnom kaznom i učiniti mu isto što je on učinio ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije