Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPOPRAVLJIVI

Pogostili se uz pivo i kulen, napili pse pa pretukli gazdaricu

policija,žace
Marijan Sušenj/PIXSELL
12.10.2013.
u 14:00

Policija uhitila razbojnike i lopove koji su dvije godine sijali strah i trepet u Zdencima i okolici i uzimali sve - od trimera do ovaca

Mještani Zdenaca i okolnih Bankovaca, Duge Međe, Slavonskih Bara i Kutova, nakon dvije godine straha od lopova koji ne prezaju ni pred čim konačno mogu odahnuti. Dvojac iz Zdenaca, koji je sijao strah i trepet, a neslužbeno doznajemo da je riječ o zaštitaru Tomislavu K. i Daliboru K., bivšem vojniku, uhićen je u velikoj policijskoj akciji, nakon dvije godine istrage.

- Drago mi je da su ih uhvatili, no postoji li dovoljna kazna za ono što su mi napravili? Godinu dana ja ne spavam po noći od straha, stalno čujem lom vrata, stalno se ponavlja užas koji sam prošla. Jedino me tješi to što sad znam da ne više neće napasti - komentar je to 66-godišnje Elizabete I. iz mjesta Bankovci nedaleko od Zdenaca, jedne od tisuću ljudi koji su u strahu od pljačkaša zatvarali dvoje domove, zaključavali strojeve i životinje čim bi pao mrak.

Elizabeta je najgore prošla - dvojac se sumnjiči da ju je u lipnju prošle godine napao i uzeo joj oko 90.000 kuna u novcu i zlatnini. Prvo su se pogostili u njenoj ljetnoj kuhinji uz pivo, šunku i kulen, a zatim su napili i njene pse. Razvalili su joj nogom ulazna vrata i s čarapama na glavama i s pištoljem u rukama izvukli iz prvog sna iz kreveta i uzvikom „daj eure" prisilili da im da ušteđevinu i zlatninu koju je čuvala za crne dane. Pritom je nisu štedjeli - pijani i nervozni, razbili su joj nos, udarili glavom u zid i držali je rukama na prsima dok nije dobila modrice. Kad su je konačno pustili i pobjegli, potražila je pomoć susjeda koji su obavijestili policiju.

Mještani Zdenaca i okolice strepili su - dvojac je od 2011. godine uzimao sve i svašta - provaljivali su u kuće, lovački dom, radne strojeve, traktore, pušnicu, šupu, uzimajući pritom sve do čega su uspjeli doći - od bijele tehnike i nakita, motornih pila, smrznutog mesa, goriva. Policija procjenjuje da su napravili štetu od oko 130.000 kuna, a ukradene stvari su ili upotrijebili ili prodali.

- Bili smo stalno u nekom strahu, nikome nije bilo svejedno. No sada kada znamo tko je to činio, ne možemo reći da nam je lakše. Ne poznajem tu mladež. No znam im obitelj, pošteni su to i radišni ljudi. Svi smo u šoku - kaže Borislav Marković iz Slavonskih Bara gdje su lopovi pokrali trimere te ubili i jednu ovcu.

>> Provalili u klub u Virovitici: Ukrali novac i piće

Komentara 1

YO
yocko
16:06 08.11.2013.

Tu nešto ne štima, za tako dugo vremena da ih policija nije mogla uhvatiti,priče za malu djecu,što nisu došli kmeni..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije