Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZGORJELE KUĆE I AUTI

Apokaliptične scene u Raslini: 'Sve je došlo u sekundi. Ljude smo izvlačili iz kuća, životinje, plinske boce...'

Raslina
Foto: Radio Šibenik/Marko Slamić
1/9
13.07.2022.
u 19:19

- Pitajte našega Ministarstva obrane i zaštite, Banožića ili onoga Božinovića zašto nisu platili ljude koji trebaju ona četiri kanadera osposobiti za rad - naglasio je muškarac u videu.

U Raslini je izgorjelo nekoliko objekata. U toliko godina bavljenja novinarskim poslom i svega što sam vidio, ovakve prizore nisam nikada. Ljudi doslovno brane svoje kuće vodom, s gumama i svime što mogu, a koliko sam vidio, dvije kuće su izgorjele uz samu obalu - rekao nam je Mario Slamić, zaposlenik Radio Šibenika.

U videu koji je na Facebook profilu objavio Radio Šibenik, reporter hoda naseljem Raslina u kojem još uvijek gore brojne kuće, a vatrogasci i mještani bore se protiv požara svim dostupnim sredstvima. 

- Vjetar tako jako puše i naglo mijenja smjerove da je vatrogascima prilično teško uopće predvidjeti situaciju na terenu i kako će se postaviti - objasnio je u snimci.

U drugom videu objavljenom na portalu Radio Šibenik, reporter je razgovarao s muškarcem kojem vatra srećom nije zahvatila kuću, no izgorjelo mu je dvorište, uz samu rivu, tik do mora. 'Nevjerojatno i apokaliptično' samo su neke od riječi kojima reporter i njegov sugovornik komentiraju situaciju u Raslinama. 

- Situcija je takva da branimo kuće, ima izgorenih kuća i auta, u jednu riječ katastrofa. Ljude smo izvlačili iz kuća, životinje, plinske boce, mi i policija koja je zajedno s nama. To je sve došlo u sekundi! Nazovite me sutra, molim vas! - rekao je predstavnik mjesnog odbora Rasline Marko Lokas za Slobodnu Dalmaciju.

Ključne riječi

Komentara 4

SA
Sanja
20:34 13.07.2022.

Ovo su zastarjele vijesti, pozar u Raslini je vecinom ugasen!

ZA
zagabria7
19:49 13.07.2022.

Kad već živimo od turizma zašto nemamo više kanadera

AN
anatom
07:12 14.07.2022.

Kuca gori, a zrikavci drže šmrk.. Vatrogasci na balotama ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije