Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Idu ti romobili

VIDEO Pogledajte ludu jurnjavu na romobilu kroz naselje, auto ga jedva sustigao

Foto: Prometne zgode i nezgode
1/4
27.08.2022.
u 10:18

Tek na oko 80 km/h vozač je uspio dostići ovog ovisnika o brzini koji je, na svu sreću, barem imao kacigu, a kretao se uz rub kolnika.

Od kad su dospjeli na naše tržište, električni romobili izazvali su brojne rasprave. Jesu li pješaci ili vozila, gdje trebaju voziti, kojom brzinom, trebaju li signalizaciju, itd. S novim Zakonom o sigurnosti prometa na cestama koji je na snazi nešto više od gotovo mjesec dana, dobili smo odgovore na ova pitanja.

Tako je određeno da električni romobili ne smiju razvijati brzinu veću od 25 km/h, a kada je moguće, trebaju se kretati biciklističkim stazama ili pločnikom. Smiju se voziti i cestom, no samo ako nema pločnika ili biciklističke trake, i to u zonama smirenog prometa, pod uvjetom da vode računa o sigurnosti drugih sudionika u prometu. Ako ih se ulovi u prekršaju, vozači plaćaju kaznu od 300 kuna.

Usprkos svemu tome, u grupi Prometne zgode i ne zgode na Facebooku je osvanuo video vozača automobila koji (neogdovorno) snima brzinomjer svog automobila dok dostiže i prestiže osobu na električnom romobilu.

Tek na oko 80 km/h vozač je uspio dostići ovog ovisnika o brzini koji je, na svu sreću, barem imao kacigu, a kretao se uz rub kolnika.

"A kad motorista ide bez opreme na kavu ,onda ga svi pljuju jer što ako padne u gradu sa 60-70 na sat, podrobit će se, oderat će kožu i sl." komentirao je netko dvostruke standarde sigurnosti na cestama. "Taj kad padne više ne ustaje...sa 70 km/h nosi glavu u torbi", "Spotakne se i ćao... Ne treba ni zvati hitnu..." složili su se korisnici da ovakva vožnja, osim što nije legalna, nije niti pametna.

Komentara 22

CO
coky
11:46 27.08.2022.

Napravit ćemo mi romobile kaj jure preko 100 km/h, pa nek se auti ebu, tad ćemo mi iz romobila snimati aute :D

ZA
zagi101
14:16 27.08.2022.

ovaj na romobilu juri u smrt, dovoljno je samo malo ga trknuti razletit će se ko Lego kockice

Avatar alien79
alien79
11:32 27.08.2022.

Ovisnik o 'brzini' od 80kmh? Ovo društvo se pretvara u majmunoboginjaško

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije