Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stiže zima

Pogledajte kartu: DHMZ objavio koliko bi gdje snijega moglo napadati

Ilustracija
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/7
04.01.2024.
u 08:38

U Lici i Gorskom kotaru moglo bi biti do 30 centimetara, na sjeveru zemlje 19. Zima počinje u subotu, prvo s obilnom kišom

Nakon iznadprosječno toplog razdoblja stiže prava zima. Danas bi ponegdje moglo biti kiše, no razvedrit će se prema kraju dana. Temperature do 17 stupnjeva, sutra do 16, ali s postupnim naoblačenjem. Zima počinje u subotu, prvo s obilnom kišom. "Jake kiše bit će osobito u drugom dijelu subote i u noći na nedjelju, kada je uz pad temperature u gorju vrlo velika vjerojatnost najprije susnježice, a potom i snijega. S daljnjim zahladnjenjem te jačanjem sjeveroistočnog vjetra, mokrog snijega, a zatim i onog koji će se zadržavati na tlu, bit će i u nizinama središnje Hrvatske, a u nedjelju poslijepodne i navečer i u istočnoj Hrvatskoj te unutrašnjosti Dalmacije", upozorio je DHMZ.

Potkraj subote jugo će na sjevernom Jadranu okrenuti na olujnu buru, koja će se u nedjelju širiti i po Dalmaciji, kaže vremenska prognoza. Uz nestabilnost atmosfere treba računati i na grmljavinu, kao i na poneku pijavicu na moru.

VEZANI ČLANCI:

DHMZ je objavio i kartu na kojoj se vidi koliko bi snijega moglo pasti. U Lici i Gorskom kotaru do 30 centimetara, na sjeveru zemlje 19, zapadnoj Slavoniji oko 16.

Foto: DHMZ

Zbog pogoršanja vremena, u DHMZ-u upozoravaju sve koji planiraju putovanje za vikend. "Svakako pratite prognozu i upozorenja na opasne vremenske pojave. Budite spremni na zimske uvjete, posebice tijekom nedjelje kad će zbog bure i snijega biti mnogobrojnih ograničenja u prometu, osobito na Jadranu i u gorskom području", navode. 

I dijelovi sjeverozapadne Europe na udaru su snažne oluje koja je temperature spustila do -43,6 u Švedskoj. Ponegdje se čak zatvaraju škole, problemi su i u prometu. 

Ključne riječi

Komentara 4

MI
mikimouse12
09:02 04.01.2024.

Pise ne bu skoro bilo nista u Zg, a stave sliku kao da bu stvarno nekaj trebalo i pocistiti :)

PR
prajdali100
23:07 04.01.2024.

E jeste zima našla kad će udariti,u siječnju ! Čudo jedno.

DU
Deleted user
12:40 04.01.2024.

Ma pazi u prvom mjesecu snijeg , čudo !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije