Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strateška mjesta

Pogledajte gdje su smještene sve nuklearne bombe na svijetu i koja vam je najbliža

bombe screenshot
Foto: Screenshot/You Tube
03.12.2016.
u 21:53

Lokacije na kojima se nalaze nuklearne bombe vjerojatno su bliže nego što biste pomislili.

Novi video pokazuje gdje su smještene te nuklearne bombe u svijetu, Mnoge su raspoređene upravo u blizini velikih gradova diljem Europe i SAD-a, uključujući London, Glasgow, Bruxelles, Denver i Seattle. Čak 50 bombi su se izgubile ili su slučajno raspoređene tijekom godina na neke druga mjesta. Mnoge od njih su bile aktivne u to vrijeme i mogle su eksplodirati ako bi ih se aktiviralo.

SAD ima deset lokacija na kojima je pohranjeno nuklearno oružje, uključujući New Mexico. To je zapravo najveći kompleks na svijetu, a njegov podzemni prostor se proteže na preko 28.000 četvornih metara. Također i nedaleko Seattlea se nalazi jedna od lokacija, a tu su i stotine silosa širom Sjeverne Dakote, Wyominga, Nebraske i Colorada.

Glavni mjesta za pohranu u Velikoj Britaniji su oko 67 kilometara jugozapadno od Londona, i 43 kilometara sjeverozapadno od Glasgowa, u pomorskoj bazi HMNB Clyde. SAD također drži oružje na raznim lokacijama diljem Europe. Rusija svoje nuklearno oružje čuva na brojnim tajnim mjestima širom zemlje.

Rusija ima 7.300 nuklearnih bojevih glava, SAD 6.970, Francuska 300, Kina 260, Velika Britanija 215. Države koje posjeduju takvo oružje su i Indija, Pakistan, Izrael. Sumnja se da s nuklearnim oružjem raspolaže i Sjeverna Koreja, piše Daily Mail.

Komentara 22

DU
Deleted user
22:52 03.12.2016.

Jednom će započeti distribucija,samo je pitanje vremena...

Avatar think pink
think pink
10:21 04.12.2016.

"Mnoge od njih su bile aktivne u to vrijeme i mogle su eksplodirati ako bi ih se aktiviralo" - nešto ovako besmisleno već dugo nisam pročitao... kakve su to "aktivne" i "neaktivne" bombe"??? i čemu služe bombe koje ne mogu eksplodirati??? katastrofa od prijevoda.

Avatar darkkati
darkkati
06:57 04.12.2016.

Bez onih u podmornicama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije