Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otac dvoje djece

Poginuli pirotehničar tijelom je od smrti spasio dvojicu kolega

pirotehničar
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/2
16.04.2016.
u 17:28

Spasio je od sigurne smrti dvojicu tri godine mlađih kolega, Ivana Šolića i Antonia Cindrića

Pirotehničar  Dražen Aleksić (39) iz Karlovca, koji je radio za lekeničku tvrtku za humanitarno razminiranje BIOS-F, a koji je izgubio život jučer nakon što je aktivirao najubojitiju protupješačku minu PROM-1, poznatu kao promovka, svojim je tijelom spasio od sigurne smrti dvojicu tri godine mlađih kolega, Ivana Šolića i Antonia Cindrića, piše City portal. 

Nakon što im je pomoć pružena u gospićkoj bolnici, pušteni su na kućno liječenje.

„Dražen je aktivirao minu koja ubija u 99,9 % slučajeva, a nanosi ozlijede i 100 metara oko sebe. Kako su pirotehničari radili iza njega, svoje kolege zaštitio je vlastitim tijelom. Ta mina je valjkastog oblika, zakopana u zemlji. Nakon aktivacije odskoči i aktivira se u zraku. U ovom nam je trenutku teško sa sigurnošću reći što je dovelo do tragedije. Mina se najprije traži detektorom, a kada se otkrije, do nje se dolazi pipalicama. Draženov metal detektor je oštećen i prema našim pretpostavkama njime je otkrio minu, a zatim je pokušao vidjeti o čemu se radi. Što se točno dogodilo, nažalost, samo on zna“,ispričao je za City portal Boris Sigur iz lekeničke tvrtke BIOS-F. 

>>Pirotehničar, otac dvoje male djece, stradao na terenu u Lici

Ključne riječi

Komentara 1

BO
boyosb
14:14 17.04.2016.

:((((( jako poznato, previše mi poznanika poginuol od iste vrste mine na isti način, počivaj u miru :(

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije