Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIPREMNO ROČIŠTE

Poduzetnik niječe krivnju, suđenje mu počinje u svibnju

sudnica
Foto: Ilustracija: Tino Juric/PIXSELL
08.03.2016.
u 20:00

Tužiteljstvo Vrlju, inače suvlasnika luksuznog kompleksa Kvaternik Plaza u Zagrebu, tereti da je oštetio državni proračun za 1,4 milijuna kuna neplaćenog poreza jer je krivotvorio troškove svoje tvrtke Tutus snaga.

– Nisam kriv! – kazao  je u utorak na zagrebačkom Županijskom sudu Miro Vrlja (59), zagrebački poduzetnik koji se tereti za neplaćanje 1,4 milijuna kuna poreza. Izjavio je to na pripremnom ročištu, a suđenje prema optužnici koju je protiv njega podiglo Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu trebalo bi mu početi 12. svibnja.

Tužiteljstvo Vrlju, inače suvlasnika luksuznog kompleksa Kvaternik Plaza u Zagrebu, tereti da je oštetio državni proračun za 1,4 milijuna kuna neplaćenog poreza jer je krivotvorio troškove svoje tvrtke Tutus snaga.

Tereti ga se da je i vlastitu tvrtku oštetio za oko 2,9 milijuna kuna jer je jahtu kupio na tvrtku uz obrazloženje da bi je iznajmljivao, no zapravo ju je, tvrdi tužiteljstvo, sam koristio. Prema optužnici, Vrlja je ugovor o leasingu jahte vrijedne 889.016 eura zaključio 2008., a do 2010. Tutus snaga je za najam jahte platila ukupno 2,9 mil. kuna, zbog čega je tvrtka ostala bez novca. 

>> Novac je čist i moj je. Zaradio sam ga prodajom ribe i imam ga pravo dati kome hoću. A dao sam ga svom klubu

Komentara 2

IB
ivan.biljan68
09:47 09.03.2016.

žImam dojam,da se iza dosta tih"poduzetnika"krije onih kojima je to paravan za razne malverzacije,a kad se upecaju,onda po starom,nisam kriv. ž

VK
vk52
08:25 10.03.2016.

Nisu krivi oni nego ko im dozvoli da muljaju i kradu,gdje su bile drzavne ustanove do sada?Lopovsko narod i lopovska drzava,zalosno ali istinito.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije