Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zadržavala novac

Poduzetnica (47) oštetila tvrtku iz Preloga za pola milijuna eura

Od 16. siječnja opet plaćanje naknade na bankomatima drugih banaka
Dusko Jaramaz/PIXSELL
29.08.2023.
u 09:43

Postoji osnovana sumnja da je okrivljena 47-godišnjakinja od prosinca 2019. godine do kolovoza 2020. godine, kao direktorica trgovačkog društva, u više navrata s računa tvrtke podizala novac te ga zadržavala za sebe.

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je  donijelo rješenje o provođenju istrage protiv poduzetnuce zbog osnovane sumnje da je počinila kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i utaje poreza ili carine.

 Postoji osnovana sumnja da je okrivljena 47-godišnjakinja od prosinca 2019. godine do kolovoza 2020. godine, kao direktorica trgovačkog društva sa sjedištem u Prelogu, u više navrata s računa tvrtke podizala novac u banci i na bankomatu te ga neosnovano zadržavala za sebe, čime se nepripadno okoristila na štetu društva za više od 3.800.000 kuna.

Nije prijavila ni obračunala pa ni platila porez na dodanu vrijednost po računima koji su ispostavljeni povezanom društvu za robu i usluge u ukupnoj vrijednosti većoj od 8.300.000 kuna, kao i da je time izbjegla plaćanje PDV-a u iznosu većem od 1.710.000 kuna.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Strava u Dugom Selu: U eksploziji poginule dvije osobe, treća teško ozlijeđena

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije