Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 204
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
inicijativa

Podravski HDZ ne bi izborni već opći sabor stranke

'pod 23 07 2004..koprivnica zivko zrilic....koprivnica snimio: josip maljak'
'josip maljak'
22.01.2012.
u 21:30

Odredbe o izboru novoga predsjednika HDZ-a moraju se mijenjati jer ne jamče otvorenost i poštenje, ocjenjuje Zrinko Zrilić

Uoči današnjeg sastanka Nacionalnog vijeća HDZ-a, koje bi trebalo sazvati izborni sabor stranke, Županijski odbor Koprivničko-križevačke županije zatražio je što hitnije sazivanje ne izbornog nego općeg sabora HDZ-a, kako je to i propisano Statutom stranke.

Tu je inicijativu, kako doznajemo, pokrenuo Živko Zrilić, negdašnji šef ureda predsjednika Franje Tuđmana. Zrilić je ustvrdio kako članstvo napokon mora znati razloge i krivce za izborni poraz te smatra da je potrebno promijeniti statutarne odredbe o izboru novoga predsjednika HDZ-a jer prema sadašnjima taj proces neće biti jasan i pošten.

– Sadašnji Statut skrojen je nakon što je Sanader postao predsjednikom HDZ-a i skrojen je tako da bi on mogao vječno biti na toj poziciji – rekao je jučer Zrilić, istaknuvši kandidaturu za šefa koprivničko-križevačkoga HDZ-a.

Zrilić je već bio izabran na tu poziciju 2004. godine, ali ga je Sanader bio smijenio zbog neposlušnosti. (hš/VLM)i

Komentara 1

HR
hrvoje1932
21:53 22.01.2012.

Kako je HDZ mogao dobiti na izborim ,u Zagrebu jos postoji TRG MARSALA TITA.sto ste radili godinama ??? Nakon propasti komunizma nitko nije zadrzao smrdljivost proslostijedino Hrvatska?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije