Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obućari

Podravska banka na dražbi kupila nekretnine koprivničke Sloge

'08.07.2010., Koprivnica - Proizvodni pogoni tvornice obuce Sloga. Photo: Marijan Susenj/PIXSELL'
'Marijan Susenj/PIXSELL'
08.07.2010.
u 17:00

Zemljište i nekretnine u Marofskoj prodane su za 13,9 milijuna kuna. Za kupnju nekretnina u Dravskoj i udjela u Sloga obući nije bio zainteresiranih.

Na Trgovačkom sudu u Bjelovaru jučer je iz petog pokušaja prodan dio koprivničke tvornice obuće Sloga.

Riječ je o zemljištu i nekretninama u Marofskoj ulici u samom središtu Koprivnice, u koje spada i proizvodna hala, a za koje je Podravska banka izlicitirala 13,9 milijuna kuna.

Što s radnicima

Podsjetimo, u posljednjem pokušaju, tvornica se prodavala odvojeno.

- Početna cijena za nekretnine u Marofskoj ulici bila je određena na sedam milijuna kuna, ali ju je banka odmah podigla na 13,9 milijuna. Za kupnju je bila zainteresirana i jedna osječka tvrtka koja je uplatila jamčevinu, ali se njezini predstavnici nisu pojavili na dražbi - kazao je jučer Slogin stečajni upravitelj Franjo Otročak, za kojeg posao u Koprivnici još nije završen.

Najavljuje kako će za 21. srpnja biti zakazana nova dražba u kojoj će se prodavati ostatak tvrtke - izdvojene nekretnine u Dravskoj te udio u tvrtki kćeri Sloga obući, u kojoj je zaposleno više od 300 radnika, a čija je sudbina još uvijek neizvjesna.

Početna cijena nekretnina u Dravskoj jučer je iznosila dva milijuna kuna, a za udio u Sloga obući d.o.o., u kojoj se nalaze i proizvodni strojevi, tražilo se 2,5 milijuna kuna.

Na pitanje što prodaja proizvodne hale znači za radnike, Otročak nije mogao odgovoriti jer, kako je kazao, sve ovisi o namjerama novog vlasnika.

- Učinit ćemo sve da nastavimo proizvodnju - kratak je jučer bio šef Podravske banke Julio Kuruc.

Iako je najavio kako definitivno odustaje od plana da kupi koprivničke obućare, jučer se na Trgovačkom sudu pojavio i poduzetnik Milan Gajski, vlasnik tvrtke Eurospužva.

Gajski nezainteresiran

- Početna cijena od sedam milijuna kuna mi je odgovarala, no odustao sam nakon ponude Podravske banke - rekao je Gajski dodavši da nije zainteresiran za kupnju preostalih nekretnina i udjela u tvrtki kćeri.

Ključne riječi

Komentara 1

VI
vidovit
09:21 09.07.2010.

Znači Talijani se moraju namiriti a kaj je sa Podravkom ,radi se oko 5 milja kuna.KOLIKO je to otpremnina sa stare radnike Podravke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije