Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljubo Jurčić, šef Nadzornog odbora, otišao u Uskok pa poručio:

Podravka će zbog afere na računu imati minus od oko sto milijuna kuna

jurčić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/2
19.01.2010.
u 18:03

I dalje je neraščišćen odnos s OTP-om, u Hanfi kažu kako su dobili neku dokumentaciju, ali sadržaj taje.

Sjednica Podravkina Nadzornog odbora, koja je trebala biti održana u utorak, nije otkazana zbog novih uhićenja u koprivničkoj kompaniji nego zato što neki članovi NO-a nisu uspjeli proučiti materijale i pripremiti se za sjednicu, kazao je Ljubo Jurčić, predsjednik toga tijela. Jurčić je danas viđen kako ulazi u Uskokovu zgradu. Ustvrdio je kako je riječ o "redovitoj suradnji", a ne o dolasku zbog novih uhićenja.

>>"Menadžer 2": Pritvor za Prloga i Korošeca

>>Uhićeni Polančecov kum Nevio Prlog milijune trošio na vilu, skupe aute...

Gubitnička 2009.

Podravkin Nadzorni odbor tek će idući tjedan, doznaje se, verificirati lanjski poslovni rezultat, koji neće biti sjajan zbog utjecaja afere Spice.

Jurčić je danas kazao kako će se na negativnoj strani bilance vjerojatno prikazati kredit od 65 milijuna kuna splitskome SMS-u te kredit od 80 milijuna kuna dan varaždinskoj Fimi, što je otprilike pola iznosa rizičnih potraživanja iz afere Spice, koji je NO procijenio na 310 milijuna kuna.

No zbog tih će rezervacija Podravka, prema svemu sudeći, prikazati poslovni gubitak za 2009. godinu. Procjenjuje se da će dobit iz redovita poslovanja biti na razini devetomjesečnoga profita, oko 40 milijuna, što znači da će koprivnička kompanija ući u crveno oko 100 milijuna kuna.

Hanfi stigli dokumenti

U međuvremenu se nagađa kakve bi sankcije mogao snositi šef Podravkine uprave Miroslav Vitković za tvrdnju izrečenu prije tjedan dana na lokalnome radiju kako bi oni koji žele kupiti koprivničku kompaniju za dionicu trebali izdvojiti najmanje 1000 kuna, što je trostruko veća vrijednost od trenutačne burzovne.

Hanfa je zbog toga jučer zaustavila trgovanje Podravkinim dionicama, a ta je odluka vrijedila i danas.

Zbog neoprezna Vitkovićeva istupa, kako doznajemo na Zagrebačkoj burzi, Podravka bi mogla biti kažnjena opomenom ili novčanom kaznom i do 300.000 kuna.

U utorak je, pak, ravnatelj Hanfe Ante Samodol otkrio kako je od mađarskih kolega iz HFSA-e dobio neku dokumentaciju povezanu s odnosom između Podravke i mađarske banke OTP.

– Sadržaj je dokumenata informativan, a o detaljima ne mogu govoriti – kazao je Samodol.

Ugovori Podravke i OTP banke trebaju rasvijetliti Polančecovu ulogu

Dva ugovora između mađarske OTP banke i Podravke jučer su, poslije dugo odugovlačenja, stigla u Državno odvjetništvo RH i postala dio istrage o pokušaju skupine menadžera da preuzmu ovu prehrambenu tvrtku.

Riječ je o ugovorima kojima je OTP banka preuzela kredit Merrill Lyncha od kojega su se financirale dionice Podravke, a koje su bile dio paketa kojim se namjeravala preuzeti tvrtka.

Posrijedi je oko 10 posto dionica pohranjenih na Malti, u formalnom vlasništvu varaždinske Fime ami.

No, kako doznajemo u krugu osoba neposredno uključenih u istragu oko Podravke, ugovori bi trebali odgovoriti na najvažnija pitanja koja vise nad cijelim slučajem.

Prije svega riječ je o rasvjetljavanju uloge bivšeg potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Damira Polančeca pri pokušaju preuzimanja Podravke.

Također bi se iz ugovora trebalo vidjeti postoji li veza između Podravke, Polančeca te OTP banke, Ine i MOL-a. Polančec je, naime, imao utjecaj na privatizacijski proces Ine koju je preuzeo MOL, a kojemu je službena banka upravo OTP. (it)

Komentara 23

ST
stampedo
20:09 19.01.2010.

Kume, izgorie ti kesa- piše na tv-u haha... majku mu i životu, pa nemrem vjerovati da taj Polančec ima tolko krakova, a usput velečasni Pačalat- dobro zgledate na fotki na tvu prikazani- fali samo jeger- ali ne Podravkin nego al**** e, sam sinoć pisal rebus da bi se neko- danas su objavili... bit će i KUM 3

Avatar dragovoljac91
dragovoljac91
23:20 19.01.2010.

Pa da, idemo sjebati i pokrasti sve što je hrvatsko, čak i ono što je među posljednjima radilo i gdje su ljudi zarađivali za goli život. Hajmo, uništite sve, gamadi prokleta. E da hoće jedan dobar rat i zatvorimo granice, luke i aerodrome, pa da vidimo čija mama crnu vunu prede.......

MM
Mladen Miletić
20:00 19.01.2010.

Podravka će zbog afere na računu imati minus od oko sto milijuna kuna. Jedno neznamo jesu krivi oni koji su do prije bili ili ovi koji su došli da srede da ugrabe gdje ima još puno. Toliko su jaki bilii da su i okolo davali. Kako nitko neide u Brodokradilišta da vide koliko tamo fali koliki je minus ? Tišina politika zna zna se ! Narod i čitaoci kao uvjek tako i sada vjeruju u dobru politiku ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije