Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Divlji pohod

Pod okriljem noći psi lutalice izmasakrirali ovce u D. Gračenici

'OLYMPUS DIGITAL CAMERA         '
''
28.06.2010.
u 15:45

Psi izgrizli tri bređe ovce i janje Tomislava Hanzeca, a zbog težine ozljeda morat će im se skratiti muke. Vlasnici krvoločnih životinja nepoznati su

U noći na nedjelju nepoznati je broj pasa lutalica ušao u ograđeni prostor za ispašu ovaca obitelji Tomislava Hanzeca u Donjoj Gračenici, te su izgrizli tri bređe ovce i jedno janje. Oštećeni Hanzec o tom događaju izvijestio je veterinare u Popovači i Policijsku postaju Kutina, a sličan slučaj se, doznajemo, u srijedu dogodio i na području Osekova.

– Zbog toga što je janje iskrvarilo i nije mu bilo pomoći, veterinar je predložio da ga prikoljem, što ću morati i učiniti – rekao je Tomislav, kojeg smo posjetili u nedjelju ujutro dok je janje još davalo znakove života.

Za dvije preostale ovce koje su psi izgrizli uglavnom po nogama i donjem dijelu tijela, Hanzec smatra da bi jedna mogla preživjeti, a druga vjerojatno ne, jer su ozljede tako velike da ovca nije mogla ustati na svoje noge.

– Ovce sam proljetos kupio za 5.000 kuna u Mikleuški, te sam se nadao da ću od njih imati koristi za svoju obitelj. Pašnjak sam ogradio ogradom visokom jedan metar, a psi su pronašli rupu u vratima i ušli te izmasakrirali bespomoćne životinje – govori nam utučeni Hanzec, koji pretpostavlja da su to psi iz romskog naselja, jer su prije neku godinu zaklali i kod njegovog susjeda dvije ovce. U neposrednoj blizini svoje kuće Hanzec je primijetio u nedjelju ujutro četiri psa.

– Jesu li to baš bili psi koji su masakrirali moje ovce ne znam, no ovdje se uistinu psi lutalice svakodnevno slobodno kreću – dodaje Tomislav.

Susjeda Anka kazala je da s psima lutalicama imaju problema i djeca od 1. do 4. razreda Područne škole, jer psi napadaju i njih, pa su roditelji prisiljeni voziti djecu u školu. Mještani su bespomoćni jer mjerodavne institucije ne reagiraju na njihove pozive, a budući da psi nisu mikročipirani, ni komunalni redari ni policija ne mogu učiniti ništa njihovim vlasnicima.

U kutinskoj Lovačkoj udruzi Vepar Kutina dobili smo informaciju da lovci ne smiju pucati na pse lutalice ako nisu najmanje 300 metara od naselja, što je razlog da pasa lutalica ima sve više iz godine u godinu.

U policiji potvrđuju informaciju o ovom događaju, te ističu da rade na utvrđivanju vlasnika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije