Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KARNEVAL Za ovogodišnji maskenbal potrošit će se oko 150 tisu

Počinju radosti pod maskama

17.02.2009.
u 15:47

ZADAR – Sami ćemo s našim mjesnim odborima organizirati ovogodišnji karneval u Zadru. Uostalom, karneval je nastao iz naroda i pučkih svečanosti i nije mu potrebna profesionalnost, važnija je imaginacija. To je rekao na konferenciji za novinare u povodu najave zadarskog karnevala predsjednik Turističke zajednice Zadra Branko Ganzulić.

– Činjenica je da i u vrijeme recesije moramo biti ozbiljni i ne možemo imati ekstremnih troškova. No, to uopće ne znači da će program biti slabiji – rekao je Branko Ganzulić, a to znači da će iz gradskog proračuna za organizaciju karnevala biti izdvojeno oko 150.000 kuna.

Doduše, taj se iznos odnosi samo na karneval u organizaciji Turističke zajednice, dok će dio novca, kako je rečeno, biti izdvojen i za karnevalić koji će na radost najmlađih trajati iduća tri dana.

Oni koji se karnevalu i raduju najviše, a to su djeca iz zadarskih vrtića, u tri će dana u povorci od Branimirove obale do Narodnog trga predstaviti svoje vrtiće i maske.

Iz TZ-a su najavili dolazak maškara iz cijele županije, ali i iz Ličko-senjske županije, odnosno iz Gospića. U karnevalskom šatoru kod Jazina gostovat će Jole, Maja Šuput i Jasmin Stavros. Na karnevalu će sudjelovati i glumci zadarskog kazališta lutaka. (F. Š.)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije