Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
18. po redu izbor

Počinje nominiranje kandidata za Večernjakovu domovnicu 2024. godine

Večernjakova domovnica
Zvonko Bosnić
05.12.2023.
u 11:45

Predlaganje kandidata za Večernjakovu nagradu moguće je slati do 10. siječnja 2024., nakon čega će biti objavljena imena nominiranih koji su prošli „filter“ nominacija, a o čemu odlučuje izborni žiri Večernjeg lista i portala Fenix-magazin.de

Danas, u utorak, 05. prosinca počinje nominiranje kandidata za 18. po redu Večernjakov izbor najpopularnijih Hrvata izvan domovine u kategorijama sporta, glazbe, glume i spektakla za nagradu Večernjakova domovnica 2024. godine. Večernjakovom iseljeničkom nagradom nagrađuju se najuspješniji hrvatski iseljenici, hrvatske udruge, zajednice i klubovi izvan RH koji su svojim radom i ostvarenim postignućem zaslužni i za promoviranje imena svoje domovine Hrvatske. Uz kategorije sporta, glazbe, glume i spektakla, dodjeljuje se i posebna nagrada izvan kategorije (za ostvarenja na polju gospodarstva, medicine, humanitarnog rada, … i slično).  

Hrvatima u iseljeništvu je uglavnom poznato kako nominacije za najprestižniju domovinsku nagradu počinju u prosincu, zbog čega je i prije ove objave pristiglo nekoliko nominacija za naš predstojeći izbor. Prijedloge za nominacije kandidata za najprestižniju hrvatsku domovinsku nagradu (njem. Kroatischer Heimatpreis) u iseljeništvu mogu slati predstavnici iseljeničkih udruga, klubova, zajednica…, ali i pojedinci koji žive izvan granica domovine.

Uz prijedlog za nominaciju potrebno je napisati i kraće obrazloženje (najviše 2.000 znakova) u kojem će u kratkim crtama biti sažeti najvažniji uspjesi ostvareni u prošloj godini onoga koga se nominira.

VEZANI ČLANCI:

Predlaganje kandidata za Večernjakovu nagradu moguće je slati do 10. siječnja 2024., nakon čega će biti objavljena imena nominiranih koji su prošli „filter“ nominacija, a o čemu odlučuje izborni žiri Večernjeg lista i portala Fenix-magazin.de. Prijedloge za nominacije s kraćim obrazloženjem treba slati najkasnije do 10. siječnja na mail adresu organizatora Večernjeg lista: javi@vecernji.net te na redakcijski mail suorganizatora izbora portal Fenix-magazina čija je mail adresa: fenix@fenix-magazin.com

Naredni, 18. po redu Večernjakov iseljenički godišnji izbor održat će se u subotu, 02. ožujka 2024. godine u 20,00 sati u prestižnoj Kongresnoj dvorani Kurhaus u Bad Homburgu, gradu prijatelju hrvatskog Dubrovnika. Gala večera sa dodjelom nagrada okupit će brojne goste i uzvanike iz domovine i iseljeništva. Kao i prethodnih godina, i ovogodišnji Večernjakov iseljenički izbor održava se pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH.

Uključite se u izbor i svojim prijedlozima pomozite izabrati najpopularnije i najuspješnije hrvatske iseljenike u kategorijama sporta, glazbe, glume i spektakla te nositelja posebne nagrade u 18. po redu Večernjakovu godišnjem izboru.

VIDEO Plenković o uvođenju eura: To je možda gospodarski događaj godine, ali to je bio proces

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije