Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DROGA

Počelo suđenje 'slovenskom Arkanu': Zatvorenik tražio pilu

25.05.2009.
u 18:47

RIJEKA – Kristijan Kamenik zvani slovenski Arkan (37), šef dobro organizirane skupine narkodilera koji su uhićene lani u akciji “Briškula”, ne smatra se krivim zbog preprodaje heroina za što ga, kao i trinaestero njegovih kompanjona, tereti optužnica USKOK-a pročitana danas na početku suđenja.

Šefovi i mreža dilera
Skupina je 2007. i početkom 2008. godine preprodavala heroin u riječkim kvartovima i okolici, a Kamenika tužiteljstvo tereti da je od nepoznatih osoba nabavljao veće količine heroina po 13 tisuća eura za kilogram, organizirao prijenos do Rijeke, gdje ju je dvostruko skuplje prodavao optuženom Marijanu Surijanu (34), dok je Bugarin s adresom u Matuljima Ivaylo Aleksandrov (33) drogu skladištio i pripremao za daljnju prodaju preko mreže dilera, sada optuženika.

Pred sutkinjom Ikom Šarić je 12 optuženika – jednom se sudi u odsutnosti, a jedan zbog bolesti ide u izdvojeni postupak. Tek jedan od optuženika danas je rekao da se smatra krivim, S. Šehić (33), no obranu će tek iznijeti.

Špijunaža , a ne mjere
Suđenje prate i mediji iz Slovenije, kojima je Kamenik dobro poznat – u Celju mu se treći put sudi zbog ubojstva bračnog para, njihove sustanarke i njene kćeri. U sudnici je i njegova majka, koja je danas čula da je kod sina Kristijana pronađeno neposlano pismo u kojem je tražio da mu se preko jednog od branitelja u zatvor pošalje dijamantna pila te da se, ako je on ne želi donijeti, “baci u krug” – jer namjerava pobjeći iz riječkog zatvora.

Kamenikov branitelj, odvjetnik Milenko Škrlec zatražio je da se iz spisa izdvoje kao nezakonit dokaz snimke telefonskih razgovora s brojevima iz mreže BiH jer ti brojevi nisu smjeli biti nadzirani tajnim mjerama koje je naložio hrvatski sud. – Brojevi nisu prisluškivani temeljem odredbi ZKP-a, nego je riječ o špijunaži – tvrdi Škrlec, no sud će o tom prijedlogu odlučiti naknadno.


Već suđeni zbog droge iz ove optužnice

Prvog dana rasprave pročitani su zapisnici o uhićenjima, pretraživanju stanova i automobila optuženika te o oduzimanju stvari – tri mercedesa, Kamenikov i Surijanovi, droge, narkopribora, novca, u kunama i eurima. Nitko od optuženih nije imao primjedbi na postupke policije, no neki su se požalili da su zbog droge pronađene kod njih, a iz ove optužnice, već suđeni u drugim postupcima, i to pred sutkinjom Šarić. Saslušana su i dvojica policajaca.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije