Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVA LOPATA

Počeli radovi na Otoku sportova u Vukovaru

17.02.2009.
u 17:37

Polaganjem kamena temeljca na vukovarskom Otoku sportova i službeno je obilježen početak izgradnje zgrade u kojoj će se nalaziti Agencija za vodne putove i gradske sportske udruge. Nova, suvremena zgrada bit će površine 2024 četvornih metara i u njenu će se gradnju uložiti oko 17 milijuna kuna.

Prizemlje udrugama
– Razmišljali smo i o tome da je Otok sportova ranijih godina, zbog visokog vodostaja Dunava, bio i plavljen, pa će se u podrumu zgrade nalaziti garaže i spremište gdje voda neće moći pričiniti veću štetu. Prizemlje je namijenjeno za sportske udruge, a kat za potrebe Agencije.

Ostavljena je mogućnost da ravni krov zgrade bude iskorišten za razne potrebe – rekao je ravnatelj Agencije Miroslav Ištuk, najavljujući da će radovi na izgradnji biti završeni do jeseni ove godine. Dodao je da projekt gradnje zgrade Agencije ne obuhvaća uređenje okoliša Otoka sportova, kao ni gradnju mosta koji će biti na mjestu postojećega.

Novi most bit će dužine 56 metara, širine 12, a procjenjuje se da će za njegovu gradnju biti potrebno osigurati oko 3,4 milijuna kuna.

Luka za IPA fond
Temeljac je položio državni tajnik za more u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Branko Bačić, koji je tijekom 2010. godine najavio početak gradnje nove Luke Vukovar. – Radi se o projektu vrijednom 46 milijuna eura koji smo kandidirali za IPA fond EU, odakle smo dobili pozitivan odgovor. Tijekom ove godine sredstvima fonda financirat ćemo dobivanje projektne dokumentacije – rekao je Bačić.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije