Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cesta Petrovsko - Valentinovo

Počela obnova: Buka, gužva i prašina, ali rupa više neće biti

Cesta
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
19.03.2014.
u 12:00

U sklopu programa Betterment predviđena je temeljita obnova kolnika, uređenje raskrižja, potporni zidovi, pješačke staze, odvodnja te nova signalizacija

Dionica ceste Petrovsko - Valentinovo jedna je od najlošijih prometnica u Zagorju. No to će se promijeniti u roku od šest mjeseci, jer su započeli radovi na temeljitoj obnovi. Obnova ove ceste obećavana je od političkih struktura zadnjih desetak godina, od kada je ušla u program obnove državnih cesta, Betterment II, koji se financira dijelom iz zajma Europske investicijske banke te dijelom iz vlastitih sredstava Hrvatskih cesta, a sada je konačno došla na red.

Sanacija klizišta

Cesta u duljini od duljine 8,5 kilometara većim dijelom prolazi kroz naselja Svedruža, Preseka, Slatina, Petrovsko te 2,5 kilometara kroz Valentinovo na području grada Pregrade. U tijeku su radovi na skidanju starog asfalta.- Projektnom dokumentacijom obuhvaćena je temeljita obnova kolničke konstrukcije, postojeća širina kolnika je premala zbog čega će biti proširena, uređenje bankina i raskrižja. Također sanirat će se i klizišta, uz gradnju potpornih zidova, kao i uređenje sustava za odvodnju. Autobusna stajališta bit će uređena, kao i pješačke staze. Duž cijele dionice postavit će se nova prometna oprema te signalizacija ceste - kažu u Hrvatskim cestama koje su investitor. Inače vrijednost obnove je 29.785.150,20 kuna, bez PDV-a, a izvođač radova je tvrtka Viadukt. Djelatnici Viadukta radove su započeli s obje strane, na Petrovskom i u Valentinovu. Kako doznajemo od Marijana Peera, zamjenika voditelja gradilišta, promet će dok traju radovi teći naizmjenično uz semafore.

Dobar spoj s Krapinom

U Valentinovu je 750 metara ceste zatvoreno za promet, osim za lokalno stanovništvo. Obnovom te važne ceste prema županijskom središtu Krapini, zadovoljan je i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj, jer će u sklopu radova ovdje napraviti i nogostup. Zbog iznimno loše konfiguracije terena kojim prolazi cesta planiralo se cestu sasvim zatvoriti za promet, koji bi se usmjeravao na lokalne županijske ceste, za što u ŽUC-u nisu dali zeleno svijetlo. S obzirom da cesta prolazi u neposrednoj blizini obiteljskih kuća, škola i drugih objekata najvjerojatnije će se u pojedinim fazama radova morati zatvoriti. Iz Viadukta pozivaju mještane na strpljenje, jer radovi su se tek zahuktali, prašine, buke i gužve bit će cijelog ljeta.A cijelog ljeta gradilišta će biti otvorena širom Zagorja. Nastavlja se izgradnja brze ceste, a u postupku je također dugoočekivana usporedna cesta uz autocestu, Krapina - Zabok.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije