Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Počela je crowdfunding kampanja za Eko edukacijsku farmu Greenville

Greenville
05.04.2022.
u 12:04

Nakon 10 godina uspješnog rada s djecom i mladima te 2 godine ulaganja u uređenje i opremanje vlastitog edukacijskog prostora, jučer u 20.00 sati Udruga za održivi razvoj Pozitiva Samobor službeno je otvorila crowdfunding kampanju za Eko edukacijsku farmu GREENVILLE.

Kampanja je objavljena na Kickstarter platformi, a putem iste Pozitiva prikuplja sredstva za izgradnju prostora za provedbu radionica za djecu i mlade na farmi. GREENVILLE se nalazi u prirodnom okruženju Vrhovčaka u Samoboru i prostire se na 1964 m2. Obuhvaća stambeni objekt sa smještajem i zajedničkim prostorom za druženje, vrt, voćnjak i prostranu livadu za aktivnosti u prirodi. Do 2023. godine farma će imati i pametni staklenik, vanjsku kuhinju te nastambe za domaće životinje. Uspješna crowdfunding kampanja omogućit će izgradnju nadstrešnice, kojom će se zatvoriti funkcionalan radni prostor za provedbu ekoloških radionica za djecu i mlade.

Podsjetimo, Pozitiva Samobor uključena je i u veliki Večernjakov projekt "Rezolucija Zemlja", a riječ je o najvećoj ekološkoj akciji u Hrvatskoj koja će vrhunac imati 23. travnja (Dan Zemlja). 

Osnovni motivacijski alat u crowdfunding kampanjama su nagrade, odnosno „perkovi“, koji predstavljaju materijalnu vrijednost za podržavatelje. Tako će podržavatelji Greenville projekta, kao zahvalu za doprinos kampanji, moći odabrati nagrade kao što su personalizirana cigla, sponzorstvo kućice za ptice, program „Farmer na jedan dan“, pakete noćenja i gastro iskustva, sudjelovanje u ljetnom eko kampu, organizaciju vlastitog događaja, organizaciju teambuildinga te organizaciju vlastitog projekta na farmi.

Kampanju je moguće podržati na sljedećoj poveznici.

Doprinos kampanji će omogućiti:

- provedbu međunarodnih i lokalnih programa u područjima zaštite okoliša, održivog razvoja, vrtlarstva i korištenja tehnologija u biouzgoju koji godišnje okupljaju preko 300 djece i mladih;

- stvaranje novog turističkog sadržaja zasnovanog na načelima ekološkog turizma i održivog razvoja,

- revitalizaciju ruralne zajednice i ulaganju u njenu prirodnu i kulturnu baštinu.

Udruga za održivi razvoj Pozitiva Samobor je već 10 godina glavna pokretačka snaga razvoja zajednice. U dosadašnjem radu, kroz provedenih 20 međunarodnih projekata te preko 200 lokalnih projekata Pozitiva je osnažila djecu i mlade znanjem i vještinama potrebnim za aktivno građanstvo, lakši ulazak na tržište rada te ekološki osvješten i zdrav život. Kvaliteta rada Udruge prepoznata je 2021. godine dodjeljivanjem 2 akreditacije za provedbu međunarodnih programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti, a 2019. godine je dobila nagradu Grada Samobora za izniman doprinos razvoju zajednice.

Više o radu Udruge možete pročitati ovdje.

Više o Eko edukacijskoj farmi Greenville možete pročitati ovdje.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije