Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gadafijev rodni grad

Pobunjeničke snage osvojile većinu Sirta i tragaju za ranjenima

Libija (1)
AFP/Pixsell
12.10.2011.
u 14:34

– Čini se da više nema otpora – kazao je zapovjednik Mustah Hamza i dodao kako je više od 80 posto Sirta pod kontrolom snaga privremene vlade

Otpor boraca vjernih svrgnutom libijskom vođi Moameru Gadafiju u njegovu rodnom gradu Sirtu smrvljen je preko noći, tvrde zapovjednici nove vlasti te dodaju da su sada ostale još samo dvije skupine pukovnikovih lojalista.

Skupine boraca privremene vlade oprezno šetaju pustim ulicama grada, javlja Reuters, dok drugi pretražuju uništene kuće ne bi li pronašli ranjene i uplašene civile.

– Čini se da više nema otpora – kazao je zapovjednik Mustah Hamza i dodao kako je više od 80 posto Sirta pod kontrolom snaga privremene vlade.

Ključne riječi

Komentara 8

OB
-obrisani-
14:52 12.10.2011.

Obrana grada Sirtea koji već mjesecima bez ikakve opskrbe, vode, struje odoljeva napadima s kopna, mora i iz zraka neizmjerno brojnijih jačih NATO-vih plaćenika nije ništa manje nego - herojska, te se može usporediti s obranom Lenjingrada i Staljingrada. Nažalost,, stanovništvo Sirtea i nema opciju predaje jer NATO je nakon osvajanja drugih gradova počinio brojna razaranja, palež, pljačke i likvidacije svih neistomišljenika. Posebno je zabrinjavajuća rasistički motivirana odmazda, pri čemu je NATO bez milosti izveo brojne likvidacije nad libijskom crnom populacijom (kojih se ogromna većina sada vode kao \"nestali\")...

UK
Ugo Kajvez
17:02 12.10.2011.

Sirte je libijski vukovar, ..................

KL
klubuhb1
22:00 12.10.2011.

Glupsoni, nemožete uspoređivati grad heroj Vukovar i Sirt i to iz jednog jedinog razloga: Vukovar su branili branitelji od agresora a Sirt brane diktatorove snage od naroda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije