Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
protiv milinovića

Pobuna liječnika: Nećemo dopustiti spajanje bolnica

bolnica sveti duh
Boris Ščitar/Pixsell
Autori: Sonja Hoffman, N.S. Šeni
27.05.2010.
u 18:40

U upravi bolnice Jordanovac doznali su o spajanju s Rebrom, tvrde, iz medija pa se pitaju što i kako dalje.

Protiv najavljenog spajanja u srpnju Klinike za plućne bolesti Jordanovac s KBC-om Zagreb danas su se pobunili liječnici Jordanovca, ali i Hrvatsko pulmološko društvo.

Propast pulmologije

Naime, tvrde da bi takvo spajanje izazvalo "rasulo" krovne pulmološke ustanove, koja skrb pruža pacijentima iz cijele Hrvatske.

– To nećemo dopustiti! Ministar Milinović je prevršio mjeru – rekao je ravnatelj Klinike prof. Ljubomir Pavelić i dodao da nije u redu što je o spajanju doznao iz medija.

Liječnici na Jordanovcu, kaže, još ne znaju kako će se "projekt" provesti. Pita znači li taj projekt to da će se premjestiti vitalni odjeli torakalne kirurgije, anestezije i radiologije iz bolnice na Rebro. – Ti odjeli moraju ostati u bolnici jer su ključni za preživljavanje pacijenata s akutnom respiratornom insuficijencijom i dio su svake suvremene pulmološke klinike na svijetu – upozorio je prof. Pavelić. Napomenuo je da bolnica posluje pozitivno, bez minusa, pa ne vidi razlog za ministrov potez. – Obradili smo osam posto pacijenata više no lani i uspjeli skratiti liječenje 7,6 posto te imamo najmanje zaposlenika po krevetu, samo 2,1 – odgovara Pavelić.

Molit će za pomoć

Iz Hrvatskog pulmološkog društva najavljuju da će protiv spajanja pisati Milinoviću i Jadranki Kosor te predsjedniku Josipoviću.

A za pobunu pulmologa ministar Milinović doznao je iz medija. – Pristupit ćemo onome što smo rekli, a zaposlenicima se neće ništa mijenjati, samo će pacijenti dobiti bolju i bržu uslugu. Promijenit će se samo to što zaposlenici neće moći reći – gospodine ravnatelju, već – gospodine predstojniče klinike – izjavio je Milinović.

Komentara 7

OB
-obrisani-
20:00 27.05.2010.

lijecnicima svaka cast, ali srati nemogu, jer su na jaslama drzave, i malo bogatije odnosno one najbogatije drzave svijeta to su napravile kako gdje negdje prije negdje poslije

DO
doktorica
20:08 27.05.2010.

Pristupit ćemo onome što smo rekli, a zaposlenicima se neće ništa mijenjati, samo će pacijenti dobiti bolju i bržu uslugu......umjesto da se daje više novca za bolnice davat će se manje ,a drugo su sve priče ......

UK
Ugo Kajvez
19:00 27.05.2010.

Šta se sad vi liječnici bunite, ..... ovo je EU direktiva i imate biti kuš! .............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije