Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BLAMAŽA Iako je snimljen, huligana policija nije uhvatila

Pobjegao napadač sa šipkom

24.02.2009.
u 18:45

Blamaža u Splitu! Nijedan od deset boysa privedenih zbog napada na policiju na nedjeljnom derbiju nije navijač koji je policajce udarao metalnom šipkom dugom dva metra!

Premda je policija snimila nerede, snimka nije bila od veće pomoći. Kadrovi su, čini se, dosta loše birani, pa na kraju nije identificiran navijač čija je brutalnost šokirala gledateljstvo na Poljudu i gledatelje pred televizorima.

Snimka će se, kako doznajemo, poslati zagrebačkoj policiji s nadom da će ona možda biti u stanju prepoznati divljaka sa šipkom. Trojica koja su zbog napada na policiju privedena u istražni centar splitskoga Županijskog suda puštena su nakon ispitivanja. Dvojici je izrečena dvomjesečna zabrana posjećivanja nogometnih utakmica. Negirali su djelo, tvrde da nisu sudjelovali u napadu.

Protiv trećeg osumnjičenika dokaza nije bilo ni za izricanje zabrane! Na Prekršajni sud danas je ponovno dovedena grupa boysa koji dan nakon derbija (ipak) nisu ispitani jer su suci trebali pregledati snimku nereda. Nakon suđenja na Prekršajnom sudu, što je potrajalo gotovo čitavo popodne, svi boysi pušteni su kućama. Naime, premda su trojica kažnjena zatvorskim kaznama u trajanju od 30, odnosno 20 dana, presude su nepravomoćne pa treba pričekati pravorijek.

Trojica Dinamovih navijača kažnjena su novčanim kaznama u visini od 5 i 10 tisuća kuna, dok će privedeni 17-godišnjak postupak imati na Prekršajnom sudu u Zagrebu. Ni u ovome postupku snimka s Poljuda nije pomogla razjasniti okolnosti i sudionike izgreda, pa su navijači osuđeni na temelju iskaza interventnih policajaca, koji su se sukobili s njima. Odlukom suda osuđeni neće smjeti u iduće dvije godine posjećivati nogometne susrete Dinama i reprezentacije.

Sve to djeluje (krajnje) nedovoljno i bagatelno. U napadu boysa ozlijeđeno je pet interventnih policajaca, a navijač s najubojitijim oružjem, kojim je sasvim sigurno zadao mnogo udaraca po policijskim glavama – nije pronađen!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije