Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preletio i helikopter

Pobjednička parada u Kandaharu: Talibani upravljali američkim vozilima, pokazali brojnu opremu

AFGHANISTAN-KANDAHAR-U.S. WITHDRAWAL
Foto: Sanaullah Seiam/XINHUA/PIXSELL
1/3
01.09.2021.
u 15:18

Mnogi sudionici parade mahali su talibanskim bijelo-crnim zastavama

Održana je pobjednička vojna parada talibanu u Kandaharu, drugom po veličini afganistanskom gradu. Ulice grada okupirala je duga kolona vozila, a talibanski borci pokazali su dio opreme zaplijenjene nakon američkog povlačenja. 

Borci su upravljali zaplijenjenim višenamjenskim vozilima koje su koristile američke, NATO i afganistanske snage tijekom 20-godišnjeg rata u Afganistanu, a uz njih nalazila su se vojna vozila s teškim naoružanjem i strojnicama. Mnogi sudionici parade mahali su talibanskim bijelo-crnim zastavama, navodi The Guardian

Preletio je i helikopter Black Hawk kojim, s obzirom na to da talibanima nedostaje kvalificiranih pilota, upravlja netko iz bivše afganistanske vojske.

Kandahar je inače etničko paštunsko središte talibana odakle je skupina došla na vlast 1996. Prema nedavnim informacijama, tajni vrhovni vođa talibana, Hibatullah Akhundzada, živi upravo u Kandaharu.

Jučer je tisuće talibana i njihovih istomišljenika izašlo na ulice Kandahara mašući zastavama i uzvikujući "Bog je najveći" u znak proslave konačnog povlačenja SAD-a.

Ključne riječi

Komentara 24

LU
Lukimir
15:39 01.09.2021.

Glavni tajnik NATOa je rekao da su tamo ispunjeni svi politički i vojni ciljevi. Zato i narod ima pravo to proslaviti

MD
mala_domejana
15:53 01.09.2021.

Nije mi jasno, a to nitko ne spominje, kako su uredni i obučeni u čistu novu robu koja nema niti mrlje na sebi. Ko da su baš svi izašli iz nekog modnog salona.

Avatar TvojUjko
TvojUjko
16:08 01.09.2021.

Divljacko pleme, kao i jedno na Balkanu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije