Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
karijera

Pobijedi li SDP na parlamentarnim izborima, Mršić odlazi u Zagreb

\'09.11.2006.,Koprivnica - Zvonimir Mrsic kao Supermen Photo: Josip Maljak/PIXSELL                     \'
Pixsell
29.09.2010.
u 09:15

Stjepan Henezi (SDP): - Bio bi dobar ministar gospodarstva. - Ne, nego ministar državne uprave. S ministrom gospodarstva jednom smo se već opekli – smatra Ernest Forjan.

Pobijedi li SDP na parlamentarnim izborima, gradonačelnik Zvonimir Mršić spakirat će kofere i otići u Zagreb. Da stranka s njime ozbiljno računa, potvrđuje to što je imenovan izbornim koordinatorom za 2. izbornu jedinicu, a gotovo sigurno prvi će put biti i prvi na izbornoj listi jer Milan Bandić, koji je na dvojim prethodnim izborima bio na toj poziciji, više nije u SDP-u.

Da Mršić doista ima kapaciteta preuzeti neku državnu funkciju, slažu se i njegovi politički istomišljenici i protivnici s kojima smo razgovarali.

Puca na više

– Zvonko ima predispozicije da ide naprijed. Ima rezultate, veliku ambiciju, pametan je, odlazak u Vladu bio bi logičan nastavak njegove karijere – kazao je Stjepan Henezi, jedan od SDP-ovih "prvoboraca" i dugogodišnji Mršićev kolega.

– Moram priznati da dobro vodi grad i ne može se reći da nije sposoban. Usto, očita je njegova ambicija da puca na više – rekao je Ernest Forjan, dugogodišnji HDZ-ov gradski vijećnik, koji je ne jedanput kritizirao pojedine Mršićeve poteze i odluke.

Uvijek se žali

Henezi i Forjan ne slažu se jedino u tome na koju bi poziciju Mršića trebalo "instalirati".

– Ne bi mu trebalo dati apsolutnu vlast, mislim da baš nije za premijera. Treba ga staviti tamo gdje je teško, on ima "žnjoru" kopati tamo gdje se drugi ne usude. Mislim da bi bio dobar ministar gospodarstva – smatra Henezi, a Forjan bi Mršiću ipak radije dao fotelju ministra državne uprave.

– Uvijek se žali na centraliziranost države, pa bi s te pozicije sigurno išao mijenjati stvari – procjenjuje Forjan.

Objasnio je i zašto Mršića ne bi rado vidio u fotelji koju mu je "namijenio" Henezi.

– S ministrom gospodarstva jednom smo se već opekli – rekao je Forjan.

HDZ-ov vijećnik kao najveću Mršićevu manu spominje to što sve odluke donosi samostalno, ne koristeći dovoljno svoje suradnike, to što nije "timski igrač".

Ključne riječi

Komentara 8

VI
vidovit
10:18 29.09.2010.

Mislim da bi bio dobar ministar gospodarstva .I ja velim .Podravkine dionice kaj ima država dal bi radnicima Podravke samo uz jedan uvijet .Radnik Podravke ih može prodati tek dok ima uvijete za odlazak u bilokakvu mirovinu SA time daa prvootkupa ima Podravka.Ko krene tim putem imat če vlast u Županiji.S poštovanjem Valter.

VI
vidovit
11:23 29.09.2010.

Imam jednu zamolbu od ljudi koji žele dobro Podravini.Mrle ako odeš u Zagreb snimaj sve svoje dogovore pregovore ili kaj več buš tam delal radi svoje sigurnosti.Ako pratiš kaj se događa Država trenira strogoču na našoj Županiji.Ne bi htel daa i ti završiš u Remetincu.S poštovanjem Valter.

VI
vidovit
10:45 29.09.2010.

Da se ne zaboravi !Pravi Podravkaši pamte.VRLO BRZO ĆEMO SE SUKOBITI S NEKIM LJUDIMA KAZAO JE GOSPODIN FRIŠČIĆ. Zato ja mislim da ćemo se s nekim ljudima morali vrlo brzo sukobiti. Pred novinarima je doduše rečeno da politika nema ništ s Podravkom. Ja se djelomično slažem. Potičem da se mali dioničari udruže, jer se upravo s neudruženim malim dioničarima manipulira. Ono pak što predstavlja Podravku iz Zagreba. TO JEST POLITIKA, jer nije Fižulić izvanpolitički ministar. Namjeravam vrlo brzo okupiti menadžment, ali pred novinarima i pred lokalnom politikom, da se izjasni za jednu ili za drugu opciju tj. strategiju razvoja. Držim da je taj potez ona nova politika obećana poslije 3. siječnja, jer Hrvatska je u Koprivnici, u Podravini, a oni nek rješavaju svaki u svojem kraju na način kako žele. Nemam ništ protiv da o tome tko će kupiti Viktora Lenca odlučuje gospodin Linić i društvo u Rijeci, jer mi tamo nismo gradili dokove. Ali ovdje u Koprivnici se to mora raditi na drugačiji način i mislim da je sada došao trenutak koji se više ne može mjeriti u godinama, nego u mjesecima, da se oko toga izjasnimo. Moje je mišljenje da premijer drži našu liniju, ali je pitanje koliko može držati sve one koje bi morao držati na toj liniji. • Koalicijske partnere? -Ne, nego ljude. Nisu bitni koalicijski partneri, nego pojedinci koje treba držati ili na toj liniji, ili ih odmaknuti. Na tezu o prodaji Belupa rekli smo Fižuliću da u Koprivnicu može doći prodati ono kaj je u Koprivnici kupil i ništ drugo! Cijeli tamo nazočni menadžment na Fižulićev prijedlog tada se također osovio na noge i rekao -pa gospodine ministre, mi Podravci možemo za tri godine otplatiti što treba, a tko si bi prodal grunta koji mu se za tri lete vme? Pitanje za današnjeg Župana DA LI VI IMATE KAKVU STRATEGIJU.?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije