Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ulaganja
Povratak na članak

Poanta je privlačenje investicijskog kolača u kojem uživa Zapad

Inicijativa 16+1 nastala je nakon prvog ekonomsko-trgovinskog foruma 2011. u Budimpešti. Sastanci na vrhu održavali su se u Bukureštu, Kini, Rigi, Budimpešti i u Sofiji i Beogradu, koji je tadašnji hrvatski premijer Zoran Milanović preskočio kazavši da se na njima ne dogovara ništa konkretno

Komentari 2

I1
ing-12345
09:01 13.04.2019.

O Milanoviću ima najgore mišljenje no što se tiče kineskih investicija tu je bio potpuno u pravu. Kina ulaže u Europi u infrastrkturu samo da bi ima bolje puteve za transport svoje robe na naša tržišta i pri tome nass dovela u dužničko ropstvo. Zašto se Plenković ne upita koliko je radnih mjesta u Hrvatskoj izgubljeno jer je proizvodnja preseljena u Kinu a radi se o stotinama tisuća radni mjesta u tekstilnoj industriji i strojogradnji. Umjesto da EU onemogući sa carinama svaki uvoz iz nedemokratske komunističke diktature zvane Kina oni im dozvoljavaju daljnju ekspanziju i jačanje njihove ekonomske moći i naše daljnje siromašenje.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.