Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbogom ćeliji

Po Petrača došao porsche, a Norac i Sulić otišli svojim autima

zatvor
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
1/6
Autori: sv, mpk, mb, zs/VLM
25.11.2011.
u 09:03

Osim najpoznatijih stanara, kaznionicu Lipovica-Popovača u petak su napustila ukupno 22 zatvorenika kojima je smanjena kazna

Pod okriljem noći Kaznionicu Lipovica-Popovača istovremeno su napustili njegovi najpoznatiji “stanari” Mirko Norac, Hrvoje Petrač i Leon Sulić. Kao u nekom filmu, spremno su uskočili u automobile i napustili Lipovicu. Vrijeme radnje – petak ujutro u 6.15 sati.

Auti na parkiralištu

Crni porsche Hrvoja Petrača u kojem su se nazirale siluete dviju osoba, dojurio je, brzo okrenuo ispred ulaza u kaznionicu, upalio duga svjetla kako bi omela fotoreportere i jednako užurbano odjurio. Petračeva obitelj tražila je dozvolu od uprave kaznionice da dođu po njega. Nekoliko minuta kasnije Mirko Norac je također rekao “zbogom” kaznionici. Sjeo je u svoj passat i odmaglio. Norac je dobio dozvolu uprave da ostavlja svoj auto na parkiralištu zatvora isto kao i Leon Sulić, koji je poslije njega izišao na slobodu. Na tom parkiralištu svoja vozila ostavlja i osoblje zatvora. Pristup kaznionici moguć je tek od 7 sati kada počinje radno vrijeme. Na upit kako je moguće da zatvorenici napuste zatvor prije početka radnog vremena, zatvorski su čuvari objasnili kako je to, sukladno propisima Uprave za zatvorski sustav, moguće od 6 do 24 sata. Očito su sve formalnosti oko napuštanja kaznionice trojica bivših zatvorenika obavili dan prije. Kako svjedoče radnici susjedne tvornice radijatora, Norčev i Sulićev auto već su dulje vrijeme bili parkirani na zatvorskom parkiralištu. Njihovi su ih vlasnici navodno često koristili. Kaznionicu su u petak napustila 22 zatvorenika kojima su smanjene kazne na sjednici Povjerenstva za uvjetni otpust u rujnu. Inače, Kaznionica Lipovica-Popovača je poluotvorenog tipa s Otvorenim odjelom, što zatvorenicima već daje veću slobodu.

Norcu, Petraču i Suliću kazna je skraćena za trećinu. Tako je Norac, osuđen na 15 godina zatvora zbog ratnog zločina, odslužio 10,5 godina. Hrvoje Petrač je, od sedam, odslužio pet godina kazne za otmicu sina Vladimira Zagorca i iznudu, dok je Leon Sulić, od sedam godina zatvora, odležao četiri.

– Da, sad vjerujem da je Hrvoje izašao iz zatvora jer mi se javio – kazala je majka Hrvoja Petrača Zlata nakon što je pušten.

Uzbuđeni Petrač

– Protekla dva dana bila sam malo nervozna, a sada sam uzbuđena. I u njegovu glasu osjetila sam uzbuđenje – kazala je Zlata Petrač.

Mještani Otoka nisu skrivali sreću zbog izlaska iz zatvora njihova Mirka Norca. No, poštovali su njegovu želju i feštu nisu pravili.

– Sretni smo što je na slobodi. Drago mi je da je sačuvao zdravlje i bistru glavu – izjavio je načelnik Općine Otok Branko Samardžić.

Komentara 591

OB
obelix
02:18 26.11.2011.

dete, karađorđevu za __ , kiko belog i sifon.....

NN
nije nego
09:51 25.11.2011.

A sada pravac u hadeze tamo samo takve primaju.

UT
utatica
18:46 25.11.2011.

dobro došao generale!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije