Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Po Nakićevu naputku
Povratak na članak

Pacijente maltretiraju uputnicama

Ukidanjem uputnice C1 za svaki pregled u bolnici mora se svom doktoru po novu uputnicu

Komentari 19

MJ
milivoj.jelenc
22:19 02.07.2016.

I to malo vremena sto su proveli na vlast bilo im je dovoljno da uniste sve pozitivne pomake u zdrastvu. Nakicu ti si jedan obican nesposobni luftbrenzer

VL
DU
Deleted user
22:22 02.07.2016.

Zločinci. Pljačkaju bolesne, ljudi umiru zbog nepostojanja adekvatne pravovremene zdravstvene zaštite. Rade na uništenju nacije a nitko za ništa ne odgovara. Samo se cerekaju s novinskih fotografija i malih ekrana, rugaju nam se .

VL
RG
RuzaSapina56@gmail.com
23:06 02.07.2016.

Smiješan mi je Hrvatski program zdravstva . Zašto privatnicima ne plaća osiguranje isto kao i h bolnicama pa nebi bilo lista za čekanje . Tako je svugdje u svijetu!Ako si osiguran možeš izabrati Hoćeš li privatno ili u bolnice na pretrage sve snosi osiguranje!

VL
DU
Deleted user
07:00 03.07.2016.

Jesenti milu bigulicu, taj dični Nakić dr. Dado trebao bi se što hitnije okaniti ministrovanja. Jednostavno ima dvije lijeve ruke za taj posao pa i nehotice radi više štete nego koristi.

VL
Avatar Grobar_Baranja
Grobar_Baranja
22:34 02.07.2016.

A uguzi, šta je s uguzoma ministre?

VL
UI
Uciteljica istine
10:21 03.07.2016.

Ne mogu da se nacudim narodu koji pljuje po svemu sta su imali u socijalizmu,htijeli ste drugaciji poredak ,e pa sad ga imate tko ima eure taj si moze priustiti sve a ti obicni covijece grcaj i pljesci i dalje!

VL
Avatar maxist
maxist
09:05 03.07.2016.

"ministri" od prvog do zadnjeg izmišljaju "toplu vodu" a vidim ima elemenata iživljavanja ........a očito nije problem niti dodatka "tehnički" jer radi kao da mu je baba obećala da bu doživotno. Antipatičan lik i nedjela

VL
OB
ObrenM
13:04 03.07.2016.

Ovaj nestrucni uhljeb je iza svoga stecajnog ravnateljstva zadarskom bolnicom ostavio goru pustos nego li je zatekao.Za to nedjelo nagradjen je ministarskm foteljom napravivsi toliko zla najsiromasnijim pacijentima.Sada kada zna da je uskoro nekorisna stvar proslosti, odjednom je postao socijalno osjetljiv.Mislio sam da goreg ljigavca od Varge nema, ali vidim da nisam pogodio.

VL
SC
Schlosser
07:41 03.07.2016.

Kakve uputnice,to je stara metoda koju nasi doktori jos uvijek koriste a na Zapadu nigdje ne postoji.Dr.opce prakse za svoje pacijente dogovara termin sljedeceg pregleda i pacijent odlazi na pregled bez ikakve uputnice a svu potrebnu dokumentaciju i nalaze dostavljaa Dr.opce prakse ali kao sto sve kod nas ne funkcionira tako i to.Zasto jednostavno kada moze komplicirano.

VL
OG
Oger
09:24 03.07.2016.

19 godina su HDZovci unistavali zdrastvo. I sad kad se u zadnje cetiri godine malo pomaknulo na bolje evo ih opet.

VL
MA
Marnie1312
09:48 03.07.2016.

U samom dopisu nigdje se ne spominju C1 uputnice i to dr. Barić jako dobro zna. Spominju se interne uputnice, a njih ne pišu obiteljski doktori već bolnički. Dakle ako su zatrpani internim uputnicama, onda to znači da su sami sebe zatrpali. C1 uputnica bila je odlična za pacijenta jer je mogao biti brzo, kompletno i učinkovito obrađen. Obiteljski doktori smjeli su propisivati samo ograničeni broj tih uputnica tako da one sigurno nisu predstavljale opterećenje za sustav. Što se dobilo sada ovim dopisom? Srušen je cijeli novi model upućivanja oko kojeg se trudio jedan velik broj ljudi, zdravstvenih radnika, ne bi li zaživio na korist pacijenata. Pacijenti će se sada šetati gore dolje da im se interne uputnice "pretvore" u crvene i ne vidim kako će to, osim šetnje pacijenata utjecati na smanjenje upućivanja i bolju kvalitetu rada? No uvijek je dobro prozvati obiteljske doktore i naglasiti kako su neznalice i neradnici. Tome je sve ovo izgleda i služilo.

VL
CA
Cafa
10:12 03.07.2016.

Ovo je najveći apsurd u hrvatskoj državi, to s liječničkim uputnicama i procesom naručivanja općenito. Svaka bolnica ima svoj način naručivanja, pa onda bude onako isprintano na A4 papiru i zalijepljeno na vratima kako to kod njih funkcionira. Pa predaj knjižicu i uputnicu, pa budi naručen u 9.30 ali čekaj do 14h (čemu onda naručivanje??), apsurd nad apsurdima. Komunizam najgore vrste. Naručivanje i uputnice su sami sebi svrha, društvena igra koju igraju svi koji su bolesni. Više vremena provedeš čekajući nego se liječeći. Jel nemoguće naručiti čovjeka u 9.30 pa da on stvarno bude na redu u 9.30? A ako će biti na redu tek u 14h onda ga hebote naruči u 14h...

VL
SO
sokolicbranko
10:15 03.07.2016.

Onkološki pacijent.Ulrazvuk grla čekam od 5 mjeseca naručen za 15.9

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.