Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROGNOZA DHMZ-a

Stiže nam velika promjena vremena. Jednu regiju zahvatit će već večeras

Pogled na Makarsku i munje u bračkom kanalu prema Splitu
Foto: Matko Begovic/PIXSELL
1/4
27.08.2023.
u 09:36

Jutros je na Hvaru već do 9 sati ujutro zabilježeno 30°C, dok se temperatura mora većinom kreće između 26 i 28°C

Narančasta upozorenja zbog iznimno visokih temperatura, ali ponegdje i grmljavinskog nevremena na snazi su ove nedjelje, uoči velike promjene vremena koja nas očekuje s početkom idućeg tjedna. Za riječku regiju tako je upaljen alarm jer bi lokalno moglo doći do izraženih pljuskova s grmljavinom, a posebice u Istri. Uz to, na području cijele Hrvatske pa tako i riječkom upozorenje je upaljeno zbog temperatura koje bi mogle doseći i 36°C. 

Jučer je u Slavoniji zabilježeno i do 36.5°C, dok je jutros na Hvaru već do 9 sati ujutro zabilježeno 30°C. Što se tiče temperature mora, ona se trenutno kreće između 26 i 28 stupnjeva Celzijusa, s najvećom zabilježenom do 8 sati u Malinskoj na otoku Krku - 28.2°C.

VIDEO Stiže nam velika promjena vremena. Jednu regiju zahvatit će već večeras

Dok će pljuskovi s grmljavinom prvo večeras zahvatiti sjeverni Jadran i Riječku regiju, tijekom ponedjeljka mogli bi se proširiti na gotovo cijelu Hrvatsku. Tako DHMZ najavljuje kako će naoblačenje s kišom prvo se širiti prema jugu te na zapadne kopnene predjele, a kasno poslijepodne doći će i do Slavonije. 

Foto: DHMZ

 

Pritom je moguće i jače grmljavinsko nevrijeme, vjerojatnije duž obale. Vjetar slab i umjeren južni i jugozapadni, u sjevernim kopnenim krajevima kratkotrajno i sjeveroistočni. Na Jadranu umjereno i jako jugo i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 16 do 21, na Jadranu od 23 do 27. Najviša dnevna većinom od 27 do 32, u Slavoniji i unutrašnjosti Dalmacije do 36 °C, najavljuje DHMZ.

POVEZANI ČLANCI:

Zbog grmljavinskog nevremena diljem Hrvatske, van Jadranskog mora, tijekom ponedjeljka bit će upaljeno narančasto upozorenje, s vjerojatnosti za grmljavinu ponegdje i do 75%.

>> VIDEO Kornjača snimljena kod Vrbnika na Krku zadivila kupače: 'Kako je lijepa'

 

Komentara 10

TR
tratincica68
09:42 27.08.2023.

Nema nista od toga za dalmaciju.past ce 5 kapi ka po obicaju i suta 35.to ce potaracat unutrasnjost.pocmite palit radijatore.

DU
Deleted user
11:00 27.08.2023.

Di se pale ti alarmi? Ne priznajem nikakav alarm dok se ne oglasi sirena za opću opasnost, crkvena zvona mahnito tuku, a histerične žene sa viklerima daju izjavu Andriji Jarku....

Avatar Tomislav_Šubić
Tomislav_Šubić
13:09 27.08.2023.

Sad će Muzemovci u Zagrebu opet plakati da ne mogu kositi travu zbog klimatskih promjena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije