Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORI 2020.
Povratak na članak

Plenkovićeva velika pobjeda: HDZ sastavlja Vladu, potop Restarta

HDZ je na ovim izborima dobio, prema neslužbenim rezultatima od ponoći i više od 90 posto obrađenih biračkih mjesta, 66 mandata, prema 61, koliko je stranka osvojila 2016.

Komentari 24

Avatar cenzurapredizbore
cenzurapredizbore
08:24 06.07.2020.

Plenković superioran kao kandidat za premijera plus HDZ insfrastruturna mašnierija na terenu i rezultat je tu. Prvi put nakon 25 g. Plenki je vratio HDZ u preko 80% gradova u HR.

VL
ŠN
šnicl
10:02 06.07.2020.

Drago mi je zbog gospodina Plenkovica. Stvarno covjek se trudio, radio za Hrvatsku, napokon trud se isplatio i dobio je povjerenje građana jos jednom.

VL
BR
brojevi
08:55 06.07.2020.

Plenković je jedini pobjedio a svi više manje izgubili jer je glavna politička agenda oponenata, kako medijskih tako i političkih bila rušenje Plenkovića. Biraći su osujetili njihov gotovo urotnički komplot jer Plenković je izuzetan, planetarno poznat političar, vjerojatno najbolji ikada u poslijeratnom razdoblju RH. Kisela lica od Petrova do Škore jasno govore da nisu uspjeli u svojem ucjenjivačkom naumu. Ljevica je potopljena zajedno sa hejterima tipa Maras i sramote kao ŽZ.

VL
Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
10:06 06.07.2020.

Gospodin Plenković i HDZ su u hrvatskim političkim prilikama zasluženo pobijedili. Na ruku im je išlo otvoreno vrijeđanje samog Plenkovića i Jandrokovića od strane Bernardića koje je sablaznilo pristojne ljude a Bernardića odbacilo u ništa. To jedan fizičar poput Bernardićaa nije sebi smio dopustiti. Druga prilika se ukazala kada su primitivci iz pokreta Miroslava Škore krenuli s ponižavanjima i tražili od HDZ-a da praktički smijeni pobjednika unutarstranačkih izbora u HDZ-u jer oni traže da nikako Plenković ne može biti predsjednikom vlade već možda ministar. To vrijeđanje od strane Škorine koalicije obilo se o glavu Škori, koji je u pokret trpao sve i sva da bi već danas, niti 12 sati nakon izbornih rezultata oni najradikalniji već najavili da već "sutra" oni će formirati svoj klub u saboru i glasati kako oni misle i tako pokazali Škori što misle o Škorinoj pameti kada ih je uzimao u svoj pokret. I sad vrijeđaju Škoru kao što su Plenkovića. Plenković je riskirao s izborima usred korone, to je zamalo završilo katastrofom. Predlažem mu da su mu budući rizici takve vrste nepotrebni. Neka formira vladu uz podršku već dogovorene stare koalicije. I pokuša biti osoba koja će Hrvatsku oporaviti ili čak spasiti od budućih gospodarskih previranja. Ili redom, prvo korupciju suzbiti u vlastitim redovima, zatim poljoprivredu usmjeriti u proizvodnju a ne u dijeljenje novaca partijskim i rođačkim pouzdanicima i nastaviti reformama školstva. I treba gospodinu Plenkoviću poželjeti sreću.

VL
ST
Stipan
11:28 06.07.2020.

Samo da nema pernara,glasanovića i keruma. Nebi žalio ni za grmojom i buljom.

VL
SI
sisavac
13:07 06.07.2020.

pobjeda čista, važna, skoro pa epohalna. u uvjetima korone, lockouta, rasta nezaposlenosti, nesklonih medija, plenki pobijedi s više mandata nego prije, to je uspjeh! ostati na vlasti na državnoj razini je daleko teže nego na lokalnoj. u nekoj općinici samo trebaš paziti da svake godine u svakom selu nešto napraviš, 3 lampe tu, 11 tamo, 2 igračke tu, 5 tamo, ovdje jednu cestu asfaltiraš, tamo dvije, zamijeniš crijep na staroj zgradi i pošljunčaš prilaz... za kraj godine penzićima spakiraš neki mali dar. al na državnom nivou trebaš biti majstor, za sve, katica za sve. doslovno. moraš pristati na savjete ljudi koji ti nisu dragi, koalirati sa ekipom koja zadire svojim planovima u tvoje... i gutati sve kritike, pokrivati ljude koje si imenovao, a napravili su glupost. istovremeno se hvaliti i raditi. to je političar na državnom nivou. ovaj općinski je fizikalac, to i bero može biti.

VL
DU
Deleted user
15:40 06.07.2020.

Mislim da im je virus korone jako pomogao, ali ne sami virus nego to što su sve ovlasti predali struci. To im nitko ne može osporiti. Eto, uspjeh je i kad se ne pravi pametnim nego se sluša struku. Da se nije moglo zatražiti liječničku pomoć, nadrapao bi HDZ samo tako.

VL
DU
Deleted user
10:28 06.07.2020.

HDZ skrenuo ulijevo i uzeo birače SDP-u

VL
DR
Dragi74
07:06 06.07.2020.

Sad da uvedete jedinstveni porez na dobit ,luksuz,nekretnine,zaštitite službene osobe od napadanja kako treba, maknete se od korupcije , napravite plan za pedeset godina zašto vam djeca idu u škole bili biste najjača stranka u Europi!

VL
Avatar NasaPosla
NasaPosla
07:56 06.07.2020.

Odličan naslov: Plenkovićeva velika pobjeda. Nadam se da će tako biti i u slijedećem srazu sa sindikalistima, odnosno da će državni javni službenici imati iznos plaće kao posljedicu BDP-a, a ne kao rezultat ucjene.

VL
DU
Deleted user
08:54 06.07.2020.

Cestitam i sretno. Iskreno, ne bih zelio biti u njegovoj kozi.

VL
AC
acer
08:42 06.07.2020.

Pobjeda je nedvojbena, ali je ipak zbog rekordno niske izlaznosti stanje jako podložno promjenama već i do kraja godine, a naročito do lokalnih izbora. Pobjednika ovih izbora je izabralo tek 15-ak posto svih građana s pravom glasa, tako da će se još mnoge novosti dogoditi u sljedećih godinu dana.

VL
DU
Deleted user
06:57 06.07.2020.

Ruglo od izbornog sustava omogućava HDZ-u formiranje Vlade. Furio Radin je dobio manje od tisuću glasova, a uz to je bio i jedini kandidat na listi za izbor predstavnika talijanske nacionalne manjine. Inače je za mjesto saborskog zastupnika s "običnih" lista bilo potrebno barem desetak tisuća glasova. No taj i takav Radin je savršen koalicijski partner Plenkovićevog HDZ-a, baš kao i ostali predstavnici manjina.

VL
Avatar Asterix
Asterix
08:54 06.07.2020.

Što je manja izlaznost HDZ ima veći postotak glasova jer u većini izlaze oni koji mu nešto duguju i oni koji žele sačuvati nepripadne pozicije i privilegije. Svojom politikom su umrtvili preko 50% birača.

VL
DU
Deleted user
07:25 06.07.2020.

Hrvatima je očito dobro ovako! Dan kada nam uvale euro, svi ćemo plakati!

VL
DU
Deleted user
06:55 06.07.2020.

izbori na koje ne iziđe barem polovica biraca su vrlo upitni ...pobjeda je ...ali daleko je to od velike pobjede...mislim da skoro milijun siromasnih hrvata uopce ne izlaze na izbore...broj upisanih biraca je prevelik i isto tako upitan.itd

VL
GE
Gensoman1000
08:33 06.07.2020.

Sad mozemo samo cekati da HDZ bez prigovora prihvati EU zeleni plan i da struja i grijanje postanu luksuz koju si vecina gradana nece moci priustiti. Ocekujte da ce struja poskupjeti najmanje 200%.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.