Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'MOGAO IM JE OBJASNITI O ČEMU SE RADI'

Plenković: Nemam pojma što je Milanović govorio. Da je digao koji telefon manje bi se iščuđavao ovdje u Bruxellesu

Andrej Plenković u Francuskoj
Foto: Vlada RH
1/3
25.03.2022.
u 21:21

Poslan je i jedan snažan signal političkim liderima u BiH kako bi se brzo došlo do sporazuma oko izborne reforme koja je važna za stabilnost, kazao je

Hrvatska razmatra mogućnost povećanja kapaciteta LNG terminala na Krku sa sadašnjih 2,6 na 2,9 milijardi kubičnih metara plina godišnje, što se može postići i sa sadašnjom infrastrukturom, izjavio je u petak u Bruxellesu premijer Andrej Plenković.

“Smatramo da se to može napraviti s postojećom infrastrukturom našeg LNG broda i svih postrojenja koji tamo postoje”, rekao je Plenković nakon završetka samita EU-a, na kojem su osim rasprave o ruskoj agresiji na Ukrajinu dominirala pitanja energije i velikog rasta cijena energenata.

Dodao je da se strateška odluka o izgradnji toga terminala pokazala punim pogotkom u sadašnjoj krizi.

“Da nemamo ovakvu mogućnost diversificiranog pravca opskrbe plinom objektivno bi bili u puno težoj situaciji nego što sada jesmo”, rekao je.

S obzirom na potpisano partnerstvo EU-a i SAD-a o isporuci ukapljenog plina, Plenković je rekao da će sigurno doći do povećanja investicija u LNG terminale i potrebnu infrastrukturu te da je pitanje koliko je tih brodova trenutno na raspolaganju.

Što se tiče stanja u Ukrajini, gdje već više mjesec dana traje ruska agresija, Plenković je rekao da će se nažalost povećavati broj izbjeglica. Hrvatska je do sada već primila 10 tisuća Ukrajinaca.

“Ono što je sigurno jest da će doći još veći broj ljudi i da će ostati dulje”, rekao je.

Plenković je rekao da Hrvatska može sama financirati troškove prihvata ukrajinskih izbjeglica dok se ne pronađe neki model sufinanciranja na razini EU-a.

Komentirao je i današnju Milanovićevu izjavu o dronu. 

"Nemam pojma što je on govorio. Ne znam što to nije tako što smo rekli. Na snimci se jasno vidi eksplozija. Svi koji su eksperti govore da je letjelica bila naoružana. Da je oružje koje je na njoj bilo najvjerojatnije bila aviobomba. Koje je bilo punjenje, to će reći eksperti, a ne ja. Bilo bi dobro da je, umjesto da se čudi je li netko na summitu NATO-a čuo ili nije čuo za pad drona, u zadnja dva tjedna digao koji telefon, napisao koje pismo, objasnio o čemu se radi, pa bi se manje iščuđavao ovdje u Bruxellesu", naveo je Plenković. 

Ključne riječi

Komentara 16

VI
vidum
21:32 25.03.2022.

Nakon višegodišnjih napora, konačno stiže jeftini plin iz Amerike.

DM
D'Mich
02:26 26.03.2022.

Inače God bless the USA. Oni su izumili zapadnu demokraciju, to je ona stvar koje se Putin i Lukašenko najviše plaše i zbog koje i pokreću ratove. Ameri su postavili stvari da predsjednik smije ostati najviše dva mandata iz jasnih razloga. To je diktatorima poput Putina, Kadirova ili Lukašenka premalo. A da ne govorima o drugima u SSSRu koji sami sebi grade kipove od zlata koji se okreću prema suncu i mjenjaju nazive mjeseca prema sebi i imenima kućnih ljubimaca. Jasno je zašto skaču kao sprženi kad netko približi zapadne vrijednosti njihovim državama. To je ono što njih plaši. A širenje NATOa, to je samo izgovor.

MK
milutin kekin
20:46 25.03.2022.

Ajde.. Sad nam je svima lakše.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije