Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Agrokor
Povratak na članak

Plenković: U tijeku restrukturiranje, najvažnije normalno poslovanje gospodarstva i radna mjesta

Iz koncerna Agrokor su jučer izvijestili da su krajem ožujka ove godine dugovanja Agrokora iznosila ukupno 40,41 milijardu kuna, od čega se najveći dio, 24,5  milijardi kuna odnosi na dug prema financijskim vjerovnicima.

Komentari 9

TP
tugomir.pokas
16:33 12.05.2017.

Anemični-prestani lagati.Ramljak je rekao da su od prije 5 mjeseci svi sve znali.Samo ne ti i tvoj tobož pošteni i sposobni ministar Marić.

VL
KA
kantalonac
21:07 12.05.2017.

Ma hajde samo malo logike. Pretpostavimo da je "lex Agrokor" spasio tisuće ranih mjesta i obitelji? Možda jest, a možda u konačnici i nije, ali predstavljen je kao krucijalni zakon s ciljem očuvanja stabilnosti zemlje. To jasno znači da je i financijska i socijalna stabilnost države ovisila o donošenju zakona. Možemo se i s tim složiti. Ali, u tom slučaju postoji i "drugi par cipela". Treba postaviti stvari na pravo mjesto. Ako uzmemo da je sada država odjednom ugrožena, a vidljivo je da je raspadanje koncerna započelo od prije godinu i više dana, i da su mnogi poslovni ljudi, bankari, pa i prosječni građani koji su bili u poslovnom kontaktu s Agrokorom, bili upoznati sa situacijom, postavio bih ključno pitanje. A to je - što su, dovraga, radile sigurnosne službe ove države za vrijeme katastrofalne prijetnje po opstanak cijele ekonomije i financijskog sustava? Njihova je zadaća upravo da civilne vlasti upozore na takva i slična stanja i prijetnje. Ako o tako važnim pitanjima nisu upoznali premijera i predsjednicu, odmah istog trenutka moraju otići sa svojih pozicija i moliti Boga da ne završe u zatvoru. A ako su kojim slučajem iste upoznali i upozorili, e onda ovi drugi moraju otići. Zašto da ovaj narod plaća nesposobne.

VL
OS
oszg
21:11 12.05.2017.

vecernji list ako ne zelita komentare pa zasto to i nekazete vidi se na djelu sloboda govora obrisete 24 komentara svaka cast

VL
DU
Deleted user
23:35 12.05.2017.

Ma, tako je, Plenky.....sve normalno, sve 5, ludilo brale, sve rokenrol, .....jedini je problem - što mi tebi ne vjerujemo !

VL
DU
Deleted user
16:32 12.05.2017.

ne moze biti normalno pooslovanje sa tolikim obvezama po kreditima i tolikim obvezama prema dobavljacima i po drugim osnovama za radna mjesta je najvise kriv glomazni politicki aparat i recimo besmislene agencije pored tolikih ministatstava ii paradrzvna trgovacka drustva atva a to politikanstvo stramacko je 6.razred os i pohlepa i kradje na svim nivoima npr.osobi pred mirovinu isplacuje se u.morhu 570 000 kn otpremnine sto je to hvala

VL
RI
rimac444
19:34 12.05.2017.

Plenković je i u slučaju Agrokor dokazao svoju veličinu i prisebnost. Kukavice kao što je božo i partijska bagra bi pustili da kola jure nizbrdo bez vozača, jer to se njih ne tiče. I takva bagra bi vodila državu ? Kamo ?

VL
RE
realisticki
16:14 12.05.2017.

Tko normalno posluje u vrijeme neke rekonstrukcije? Dizanje novih kredita, da bi se "krpale rupe" nastale u prijašnjem poslovanju i stari krediti, to Plenković zove normalno poslovanje.

VL
DU
Deleted user
15:32 12.05.2017.

Ajde da i nas jednom potrefi šef vlade koji zna što napraviti

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.