Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSUDIO IZJAVE

Plenković: Slanje hrvatske vojske uopće nije na stolu, Milanovićeve izjave zgrozile su SAD i sve partnere

Zagreb: Premijer Andrej Plenković dolazi na sjednicu Vlade
Robert Anic/PIXSELL
27.01.2022.
u 13:39

– Ispada da će gotovo svaki ozbiljni veleposlanik kojeg imamo u mreži biti pozvan na razgovor u njihovo ministarstvo vanjskih poslova kako bi prosvjedovali protiv ovakvih izjava. To je loše, skandalozno, ruši reputaciju i kredibilitet Hrvatske – poručio je Plenković

Predsjednik Vlade Andrej Plenković ogradio se na današnjoj sjednici Vlade od izjava Zorana Milanovića te poručio da nema uopće govora o slanju hrvatske vojske u Ukrajinu. 

– Ove izjave predsjednika Milanovića u vezi sa situacijom u Ukrajini, koje su reputacijski štetne za Hrvatsku i sramotne vizavi situacije u Ukrajini, dovode do velikog razočarenja i snebivanja naših partnera, od SAD-a do članica NATO saveza, članica EU, susjednih zemalja. Ispada da će gotovo svaki ozbiljni veleposlanik kojeg imamo u mreži biti pozvan na razgovor u njihovo ministarstvo vanjskih poslova kako bi prosvjedovali protiv ovakvih izjava. To je loše, skandalozno, ruši reputaciju i kredibilitet Hrvatske – istaknuo je Plenković, dodajući da su takvi stavovi u suprotnosti od vanjsko-političkih stavova Vlade RH.

– Naša pozicija glede Ukrajine jest poštovanje teritorijalne cjelovitosti Ukrajine, poštovanje međunarodnog prava, zalaganje za mir, deeskalaciju sukoba i smirivanje tenzija – poručio je predsjednik Vlade.

Uvjerava da slanje vojske bilo koje članice NATO saveza, pa tako i Hrvatske, nije na dnevnom redu ni u jednoj međunarodnoj organizaciji.

– Ponavljam, ta tema ne postoji, nije na stolu bilo koje međunarodne organizacije, a ovdje se vode rasprave o tome treba li ići hrvatska vojska. O tome nitko ne govori. Od zbunjivanja javnosti do skandaliziranja našeg međunarodnog položaja, mi se u potpunosti ograđujemo kao Vlada i nemamo nikakve veze s tim izjavama koje je iznio predsjednik Republike – zaključio je.

 

Komentara 43

KA
kanal
13:47 27.01.2022.

To je loše, skandalozno, ruši reputaciju i kredibilitet Hrvatske.....kaže čovjek koji je za ministricu koja je krala rekao bila je izvrsna

DU
Deleted user
14:04 27.01.2022.

Mislim da su partneri bili zgroženiji kada je HDZ pravomoćno osuđen za kriminal...

DU
Deleted user
14:02 27.01.2022.

Mozemo razocarati ove kradezeovske papagaje. Upravo jucer i Francuska i Njemacka kao i mnogi politicki analiticari Engleske i EU rekli su isto sto i Milanovic.Zasto to smeta kradezeu - to svi dobro znamo. Nije tocno sto tvrdi voda kradezea. Apsplutnoo nitko nije osudio izjavu Milanovica. Ocito je da kradeze zeli nametnuti neku svoju verziju samo zato sto ih smeta istina. Sve vise dolazi na vidjelo kako upravo kradeze sramoti Hrvatsku Zbog takve korupcije vec su odavno trebali dati ostavku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije