Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u banskim dvorima

Plenković se sastao s Hrvoj-Šipek: Upoznala ga s okolnostima razrješenja ravnateljice Uskoka

Punta Skala: Svečana sjednica Županijske skupštine povodom Dana županije
Foto: Sime Zelic/PIXSELL
1/2
20.04.2023.
u 18:24

Predsjednik Vlade ponovio je podršku samostalnom i neovisnom radu Državnog odvjetništva u borbi protiv korupcije i drugih oblika kriminaliteta. U tom kontekstu, razgovarali su i o daljnjim aktivnostima Vlade i Ministarstva pravosuđa i uprave u pogledu unaprjeđenja kapaciteta i uvjeta rada Državnog odvjetništva, kao i materijalnih prava pravosudnih dužnosnika.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je u četvrtak u Banskim dvorima glavnu državnu odvjetnicu Republike Hrvatske Zlatu Hrvoj-Šipek koja ga je upoznala s okolnostima razrješenja ravnateljice Uskoka Vanje Marušić. Glavna državna odvjetnica upoznala je predsjednika Vlade s okolnostima razrješenja ravnateljice Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, što je sadržano i u izvješću koje je zaprimio ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica, priopćio je Vladina služba za odnose s javnošću.

Hrvoj-Šipek također je informirala premjera o odluci kojom je Željku Mostečak, zamjenicu glavne državne odvjetnice, ovlastila za obnašanje dužnosti ravnateljice Uskoka. Predsjednik Vlade ponovio je podršku samostalnom i neovisnom radu Državnog odvjetništva u borbi protiv korupcije i drugih oblika kriminaliteta. U tom kontekstu, razgovarali su i o daljnjim aktivnostima Vlade i Ministarstva pravosuđa i uprave u pogledu unaprjeđenja kapaciteta i uvjeta rada Državnog odvjetništva, kao i materijalnih prava pravosudnih dužnosnika.

VIDEO: Plenković žestoko kritizirao pojedine zastupnike: To je nedopustvio, naročito agresivan pristup prema predsjedniku Sabora

Komentara 5

ZV
ZVONE
18:48 20.04.2023.

Kadija te (AP) tuži', Kadija (AP) ti sudi.

Avatar tkozna
tkozna
19:01 20.04.2023.

Mala je otišla u zonu u koju nije trebala ići, miniranu zonu! Vjerovala je u........

Avatar KorisnikZa2Kn
KorisnikZa2Kn
18:39 20.04.2023.

i dogovorili daljnje planove i akcije protiv sirotinje i nehdz osoba

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije