Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VLADIN BRIFING S TAJNIM SLUŽBAMA

Plenković ujutro stiže na mjesto pada drona; Brigadir Kovačević: Sutra izvlačimo tijelo letjelice

Zagreb: Teška mehanizacija dolazi na mjesto pada bespilotne letjelice
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
11.03.2022.
u 21:43

Danas ne možemo ništa posebno zaključiti. Očevid se nastavlja sutra tijekom dana, rekao je brigadir Vlado Kovačević, načelnik Samostalnog sektora za vojnopolicijske poslove Ministarstva obrane

Premijer Andrej Plenković održao je sastanak s članovima Vlade i čelnicima sigurnosno-obavještajnog sustava o padu bespilotne letjelice u Zagrebu. 

- Večeras brifing s članovima Vlade i čelnicima sigurnosno-obavještajnog sustava o padu vojne besposadne letjelice u Zagrebu, sigurnosti zračnog prostora i razini spremnosti svih službi. Detaljno istražujemo sve okolnosti. Vodimo intenzivne razgovore sa saveznicama EU i NATO - objavio je premijer na Twitteru. 

Iz Vlade je najavljeno kako će premijer sutra u 8 sati obići mjesto pada drona. 

 

Brigadir Vlado Kovačević, načelnik Samostalnog sektora za vojnopolicijske poslove Ministarstva obrane u Dnevniku Nove TV komentirao je pad drona u Zagrebu. 

- Danas ne možemo ništa posebno zaključiti. Očevid se nastavlja sutra tijekom dana. Glavni događaj bi se trebao dogoditi sutra jer trebamo glavno tijelo letjelice izvaditi iz zemlje. Nakon toga će se pristupiti vještačenju - kazao je i dodao kako se o uzroku pada zasad samo može nagađati. 

- Vidjet ćemo što ćemo prikupiti u sigurnosnoj, odnosno crnoj kutiji. Ako ne dođemo do tih podataka i ne budemo ih mogli vještačiti, bit ćemo siromašni što se tiče podataka - rekao je. 

Hrvatski istražitelji će tek zatražiti dodatnu pomoć. 

- Nakon statičkog i dinamičkog dijela očevida, trebalo bi se ići u misaonu konstrukciju događaja. U tom dijelu trebamo i tehničku pomoć. Onda ćemo vidjeti gdje možemo i pronaći određeno vještačenje. Vjerojatno ne možemo sve u Hrvatskoj - rekao je. 

VIDEO Vijeće za nacionalnu sigurnost: Letjelica je iz Mađarske stigla brzinom od 700 km/h na visini od 1300 m

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar alien79
alien79
22:22 11.03.2022.

Koja gomila nesposobnih pajaca i parazita

IC
ICCO
22:31 11.03.2022.

Slijedi slikanje uz dron, bit će redaljka od jutra, oh no please!

ST
stefj
23:15 11.03.2022.

E to, dolazak Plenkovića na lice mjesta će odmah riješiti stvar. Nakon toga niti jedan drugi dron više se neće usuditi pasti na to isto mjesto. Neka se samo usudi, jer će Plenković opet napisati pismo... To je moderno proširenje one poslovice - pero je jače od mača. Po novom, pero je jače od krstarečih raketa...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije