Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMINUO PREDSJEDNIK EP

Hrvatski političari se opraštaju od Sassolija: 'Njegov odlazak je velik gubitak za Europsku uniju i Italiju'

Archive: Dead David Sassoli President of the European Parliament
Simone Comi / IPA
Autori: Vecernji.hr, Hina
11.01.2022.
u 12:49

Hrvatski premijer naveo je da pamti "izvrsnu suradnju" sa Sassolijem za vrijeme hrvatskog predsjedanja EU-om u prvoj polovici 2020. godine.

Odlazak predsjednika Europskog parlamenta Davida Sassolija velik je gubitak za Europsku uniju i Italiju, napisao je premijer Andrej Plenković u utorak na Twitteru i izrazio iskrenu sućut njegovoj obitelji. 

Predsjednik EP-a, talijanski socijaldemokrat Sassoli, preminuo je u noći s ponedjeljka na utorak u Italiji, u 65. godini, objavio je njegov glasnogovornik.

 

"S tugom sam primio vijest o smrti predsjednika EP-a Davida Sassolija. Njegov odlazak je velik gubitak za Europsku uniju i Italiju", tvitao je hrvatski premijer. 

Dodao je da pamti "izvrsnu suradnju" sa Sassolijem za vrijeme hrvatskog predsjedanja EU-om u prvoj polovici 2020. godine.

"David je bio velik prijatelj Hrvatske i dao je snažan doprinos jačanju europske demokracije", istaknuo je Plenković i izrazio iskrenu sućut njegovoj obitelji i Europskom parlamentu. 

'Zanimao se za rad Hrvatskog sabora'

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izrazio je sućut u povodu smrti predsjednika Europskog parlamenta Davida Sassolija:

„S tugom i žaljenjem primio sam vijest o smrti predsjednika Europskog parlamenta Davida Sassolija.

Gospodina Sassolija pamtit ćemo kao uvjerenog europejca koji se snažno zalagao za izgradnju Europe koja će pružiti bolji život njezinim ljudima. Čvrsto je vjerovao u europski projekt temeljen na uvažavanju različitosti svih naroda i država članica.

Svoj zastupnički, a potom i predsjednički mandat, posvetio je jačanju uloge Europskog parlamenta te je zagovarao približavanje europskih institucija građanima i raspravu o tome kako Europsku uniju učiniti još učinkovitijom. 

Naša suradnja i susreti ostat će mi u sjećanju po srdačnom, otvorenom i konstruktivnom dijalogu te njegovom iskrenom zanimanju za rad Hrvatskoga sabora.

U ovim teškim trenucima, uime zastupnica i zastupnika Hrvatskoga sabora i svoje osobno, izražavam iskrenu sućut njegovoj obitelji i svim zastupnicama i zastupnicima u Europskom parlamentu", navodi se. 

VIDEO: Brzi test dovoljan za COVID potvrdu, ali ona će vrijediti samo u Hrvatskoj.

Komentara 3

DU
Deleted user
13:06 11.01.2022.

zasto ne proglasite dan zalosti...eu je zavijena u crno ???.

Avatar neidemdalje
neidemdalje
13:25 11.01.2022.

totalno nebitan lik na nebitnoj funkciji...

JA
Jania
13:11 11.01.2022.

Još jedan s dijagnozom IP. A možda je mogao dočekati stare dane. Počivao u miru Božjem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije