Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASPRAVA O REFORMAMA
Povratak na članak

Plenković odgovorio predsjednici na kritike: 'Paušalne ocjene loše djeluju na opću klimu'

Upitan da komentira kritike predsjednice Republike i oporbe zbog neprovođenja reformi, Plenković je rekao da se ne slaže s konstatacijom

Komentari 28

Avatar sv.ilija
sv.ilija
19:12 06.06.2018.

Da nisi JUDA možda bi ti i povjerovao

VL
Avatar PLEN_KI_MOON
PLEN_KI_MOON
18:57 06.06.2018.

Da bismo novim izbornim zakonom vidjeli di je i u čemu diskriminacija manjina ovim referendumom moramo vidjet koja su to njihova prava?? Imaju prije svega sva prava kao svaki državljanin republike Hrvatske, potpuno identična+prravo na svoju vjeroispovjest,pismo,jezik i kulturu! Sva ta prava več su zakonom i ustavom ZAJAMČENA i suta da ni jednog manjinca više nebude u saboru kako će to narušit njihova prava? Hoče se ta prava izbrisat iz zakona samo zato jer ovih nema u saboru!?? Po tome ispada da oni ta prava imaju samo zato jer su u saboru i dok su u saboru a nakon toga će ih se glogovik kolcem naganjat i protjerivat? PRAVA da,PRIVILEGIJE ne jer upravo to bi bilo PROTUUSTAVNO pošto su pred ustavom i zakonima svi jednaki kao građani!!! Vrdoljaku BUDA...TINO predsjednica svih građana i jest ona koja se zalaže da se referendumom SVI građani izjasne o svojem mišljenju i željama, šta ima građanskije od IZRAVNE DEMOKRACIJE? Problem je što "demokrati" glume demokraciju a žele autokraciju jer da nije tako nebi ni pisnuli protiv ijednog referenduma pošto ustav kaže da je sva vlast na narodu i da vlast proizlazi iz naroda, dakle narod je IZNAD ustava!!!

VL
Avatar Vukomerec
Vukomerec
19:08 06.06.2018.

Plenković je glavni uzročnik loše klime u Hrvatskoj (Obuljen, Prgomet, Dalić, ploča podignuta braniteljima iz HOS-a, suočavanje s prošlošću - rehabilitacija komunizma, Istanbulska konvencija, Pupovac).

VL
Avatar Retardo
Retardo
19:58 06.06.2018.

Plenkoviću, znači za činjenicu da Hrvatska u zadnjih 5 mjeseci ima četiri mjeseca pada industrijske proizvodnje, što se iz zemlje iselilo 60 tisuća radno aktivnih građana samo u tvom mandatu, što je Hrvatska druga najsiromašnija zemlja u EU i pri tome u zadnjih pola godine ima najsporiji, zapravo nepostojeći rast BDP što opet nema nitko u EU, nisi kriv ti, nego javnost? To što si dokazano trenutno najgori premijer na svijetu (demantirajte me, pa navedite nekog tko je trenutno gori), nisi kriv ti, nego javnost? To što je u tvom mandatu Hrvatska postala siromašnija od Rumunjske i od Turske nisi kriv ti, nego javnost? To što si lažljivac i evidentni lopov, opet nisi kriv ti, nego javnost? To što si se okružio isključivo udbašima i kriminalcima nisi kriv ti, nego javnost?

VL
Avatar siva_sova
siva_sova
19:14 06.06.2018.

vlada jedino radi to da održava vladu i svu energiju troši na to, reforme 0%...

VL
IV
ivanlovin
19:08 06.06.2018.

Ma da ja ne znam kako je meni

VL
CI
cinbenik
19:06 06.06.2018.

Zar moze nesto poticati na pesimizam,kaonenarodna nebirana vlada politicke trgovine i ucjena...Znaci nelegalna.....Imamo presednicu podjela i raseljavanja Hrvata,od koken i krece pesimizam,bezvlasce,i uspon nejednakopravnosti,utemeljen od vremena postojanja stranke opasnih namjera....Obadvoje obadvoje,najnepopularmiji ikada,najnelegalniji,dosli su na vlast u nezapamcenim neprijateljstvima nad puno legalnijijim i narodnijim,koji napravise rast Hrvatske u njtezim uvjetima vladanja iakad....Dosli na pesimizmu,kradu tudji uzpjeh,unazadjuju sve Hrvatsko,zaustavili su skoro rast Hrvatske,i jedino sto rade je nejednakopravna borba da ostanu na vlasti.....Covjek vidi reforme,Hrvati i svijet nevide,nestje nacije nezaustavljivo,a on sa ponosom najelbahatije ikada,ostaje na vlasti...

VL
PR
prajdali100
19:17 06.06.2018.

Kako ću biti optimist kad te na vlasti drži Pupavac !!!! I Radin !!! I tipovi iz HNS- a ! Pa čovječe čuješ li ti kada etno biznismeni drže predavanje Predsjednici Republike.A HRT im daje neograničen prostor. Pljuc.

VL
Avatar Dalmacija
Dalmacija
18:58 06.06.2018.

Dok se oni svadjati, ne provode se reforme, Hrvatska učvršćuje svoju poziciju najzaostalije Balkanske zemlje, a stotine tisuća Hrvata bježi od bjede i sirotinje na bogati zapad. I jutros je iz Hrvatske put Njemačke otišlo nekoliko autobusa, punih Hrvatske mladosti. Brm brm.

VL
DU
Deleted user
19:14 06.06.2018.

Tek smo preuzeli vodstvo EU-om, pa bio bi red da na pola godine zakopate ratnu sjekiru?! Treba gledati da zaradimo što više od turizma, a ove svađe ne vode nikuda! I ovako nitko od vas dvoje neće više ni vidjeti Vlast nakon prvih izbora!? Nemate pojma o poslu? Dok drugi premijeri i predsjednici zarađuju za svoju Zemlju, vi niste zaradili jednu lipu, pa kao takvi niste Hrvatima potrebiti!?

VL
DU
Deleted user
22:42 06.06.2018.

Kako bi trebale izgledati te reforme? Da li na primjer u zdravstvenim uslugama trebaju imati jednaka prava oni koji rade cijeli život i oni koji nemaju niti dana radnog staža? Pod tim ne mislim na žene kućanice i majke. Svivi bi reforme a kada ih se pita kakve i kako većina odgovara da ne zna.

VL
Avatar jerko.cvein
jerko.cvein
18:55 06.06.2018.

Plenković održao nadrealan govor u Münchenu, kaže da je Hrvatska - priča o uspjehu ! Index.hr

VL
Avatar navijač
navijač
23:33 06.06.2018.

Ovog ljigavca više ne mogu svarit. A Kolinda sad kad vidi da je gotov i on i hdz pokušava uhvatiti koji pozitivan bod ali i ona skupa s njima na sljedečim izborima više nema šta tražit. Dosta je više laži.

VL
JU
Jumbo4
21:05 07.06.2018.

Od svega obecanog nista

VL
RI
rightside
20:35 06.06.2018.

plenkjovicu,ne postoji mogucnost da te hrvati drze na vlasti do tvog odlaska u eu,, i btw kog ti mislis tamo zastupat? zoku milanovica, hrvate?? kaj je tebi?

VL
Avatar fenixem
fenixem
11:48 14.06.2018.

ZA pesimizam koji se širi Hrvatskom debeli premijer Andrej Plenković okrivio je medije, zaboravljajući da su on i njegove kolege odgovorni za stvaranje okvira za život, a okvir koji su stvorili ne dopada se dobrom dijelu građana pa bolji život pronalaze u inozemstvu. "Odgovornost je na svim akterima, institutima, komentatorima, mogu slobodno reći i medijima, da s malo manje pesimizma kreiramo društvo jer nas on nikuda neće dovesti. Ja mislim da su okolnosti u brojnim granama puno bolje nego što se percipiraju, ali ako stvorite atmosferu, nije čudno da srednjoškolci izlaze s tonom besperspektivnosti", rekao je Plenković.Plenković koji živi u svom “balonu” na relaciji vlada - sabor - Bruxelles valjda misli da građani opće s vlastitim životom preko medija, pa da slučajno ne pročitaju na portalima, u novinama ili ne vide na televiziji, ne bi znali u kakvim uvjetima žive i rade.U Hrvatskoj zbilja nije teško postati pesimist. Dovoljno je da svatko pogleda svoju platnu listu i kada radnik s plaćom od, na primjer, 6000 kuna, koliko otprilike iznosi prosjek, vidi da državi mora dati još četiri tisuće, a zauzvrat dobije zdravstvo u kojem će ga danas na pregled naručiti 2021. godine, školstvo u kojem će mu dijete prije dobiti PTSP nego znanje, pravosuđe za koje je veći zločin popušiti joint nego ubiti čovjeka ili poreznike koji ganjaju prodavače na placu a okreću glavu od Agrokora - jasno mu je da je bolje da pobjegne što prije i što dalje od ove zemlje.

VL
Avatar Jean-Michel Nicolier
Jean-Michel Nicolier
12:46 14.06.2018.

Ne vrijedi VL loše pisati o predsjednici, nju voli 85% Hrvata!

VL
BM
branko.mihalic1
20:30 06.06.2018.

strašno kolko je taj lik nesposoban živi u svom svjetu njegov moto je uzase i podase i ostalima ništa pa ni to

VL
Avatar bukovica.tg
bukovica.tg
20:18 06.06.2018.

sto zelis HR imo u "familiji"

VL
KA
KaraMarko
19:10 06.06.2018.

Pesimizam je sto nema boljeg zivota gradjanima HR i sve stagnira...pa dobro onda neka bude pesimizam!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.