Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJER U BRUXELLESU

Plenković odgovorio Milanoviću: Nije dobro donositi velike odluke kad je jugo

BELGIUM-BRUSSELS-EU-SUMMIT
Foto: Zheng Huansong
1/3
21.10.2021.
u 15:41

Ako će predsjednik Milanović nastaviti s takvim ponašanjem, premijer Plenković kaže da će to “otresti s revera, kao i ono neki dan”

Ova cijela tirada je očito zbog juga, velik je utjecaj juga, a ta jedna nakupina teških optužbi i insinuacija je besprizorna, neprimjerena, netočna, bezobrazna - komentirao je premijer Andrej Plenković iz Bruxellesa ponašanje predsjednika Republike Zorana Milanovića u sporu oko brigadira Elvisa Burčula, kojeg je ministar obrane Mario Banožić umirovio s mjesta zapovjednika Počasno-zaštitne bojne. 

Ako će predsjednik Milanović nastaviti s takvim ponašanjem, premijer Plenković kaže da će to “otresti s revera, kao i ono neki dan”. 

- Neka razgovara s ministrom obrane, koji se time bavi. Ja osobno nijednom nisam sudjelovao u bilo kojem napredovanju, razriješenju, umirovljenju, odlikovanju časnika ili zapovjednika Hrvatske vojske - dodao je Plenković u komentaru novinarima na ulasku na sastanak Europskog vijeća u Bruxellesu. 

- Ako postoji neko pitanje koje je bitno, onda me mogao nazvati, ali to nije učinio, nadodao je. 

Svoju teoriju o utjecaju južine na ponašanje predsjednika Republike premijer je ovako formulirao:

- Jutros, kad sam oko 7:30 sati vodio sina u školu i potom kći u vrtić, baš sam rekao dečkima da mi se čini da je jugo. A kažu stari Dubrovčani da nije dobro velike odluke donositi kad je jugo - zaključio je premijer.
 

 

Komentara 45

AF
AfganistanskiHrvat
15:59 21.10.2021.

Čitam ove obavijesti prije komentiranja. Znači li to da ste zaposlili i nove pismene admine koji razumiju napisano?

AL
alzamalo
16:53 21.10.2021.

Presuđeni tebi je juzina cijelo vrijeme

ZV
Zvjerko15
16:55 21.10.2021.

Kako ih Milanović... Plenki opet neugodnu situaciju prebacuje na nesposobnog ministra.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije