Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predizborni skup

Plenković: 'Od čega kršitelj Ustava želi spasiti Hrvatsku? Schengena i Pelješkog mosta?'

Andrej Plenković sa suradnicima na predizbornom skupu u Dubrovniku
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/5
12.04.2024.
u 19:22

Premijer je poručio da mu je "smiješno, bizarno i naivno" slušati teze kršitelja Ustava, koji poručuje da je Hrvatska u katastrofi

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u petak u Dubrovniku da građani imaju izbor između ozbiljne i odgovorne Vlade te najvažnije i najutjecajnije stranke, i alternative koja flagrantno krši Ustav i govori jezikom izmišljene kvazi-krize. Plenković je s kandidatima za 10. izbornu jedinicu sudjelovao na stranačkom predizbornom skupu u Dubrovniku. Podsjetio je na odgovore njegove Vlade na niz kriza u prva dva mandata.

"Nismo se nisu bavili samo kriznim upravljanjem, već i svime što smo obećali hrvatskom narodu, za što smo predano radili i bili prisutni po cijeloj Hrvatskoj. Cilj je bio poboljšati standard građana. Gospodarski rast omogućio hvatanje koraka nakon pandemije, već i rast od 2,8 posto prošle godine. To spominjem jer je pet puta veći od prosjeka Europske unije i euro-područja", rekao je.

Naglasio je da je kombinacijom Vladinih mjera, požrtvovnošću hrvatskog radnika, sposobnošću i kreativnošću hrvatskih poslodavaca, u njihovom mandatu došlo do onoga što je bila misao vodilja 2016.  - do dublje integracije u EU i hvatanja koraka s razvijenim zemljama. Plenković je poručio da mu je "smiješno, bizarno i naivno" slušati teze kršitelja Ustava, koji poručuje da je Hrvatska u katastrofi.

"Poručuje da Hrvatskoj treba hitna katarza, koju će nam valjda osigurati on sa svojim jatacima, temeljem svoje fantastične bilance i predsjedničkog mandata bez ikakve ostavštine. I to sastavljanjem vlade nacionalnog spasa", naveo je Plenković upitavši: Treba li Hrvatskoj spas?

"Predlažem, kaže, da naš odgovor bude – apsolutno! Pa ćemo reći: molimo vas, spasite nas od izgrađenog Pelješkog mosta, LNG terminala na Krku, druge cijevi tunela Učka, koridora Vc u Baranji, od autoceste do Siska, od 25 milijardi eura koje smo osigurali za razvoj Hrvatske u ovom desetljeću. Nadasve nas spašavajte od eura, Schengena, OECD-a, 'Crnih jastrebova', Bradleyja, i apsolutno nas što prije spasite od 12 Rafalea", rekao je Plenković.

VIDEO Plenković o debati s Grbinom: 'On je abdicirao, više ne postoji'

Komentara 8

Avatar hadezeovci za Milorada
hadezeovci za Milorada
19:47 12.04.2024.

Dajte neka netko Plenkoviću objasni da je Schengen propao i da su gotovo svi vratili granične kontrole. I njegova ljubljena EU mu propada rapidno.

IV
ivoivoivo
19:51 12.04.2024.

Jedino AP vidi te famozne uspjehe ! Građani vide da se živi sve lošije,pomahnitalu korupciju, Nesigurni granicu ! Vide kako se sve to pokušava sakriti da bude zaboravljeno izurpacijom pravosudnog sistema i dorha ! Toliko je to providno !

ZL
Zlatarkongozambija
21:05 12.04.2024.

Nismo glupi. Vidimo što radite. Cijene divljaju. Dijelite mrvice umirovljenicima, naročito pred izbore. Što je to, ako ne zamagljivanje, kako narod ne bi jasno vidio pravo stanje. Mlade obitelji ste potjerala, a za njih dovodite zamjenu iz dalekih zemalja. ToTo će nas u budućnosti skupo koštati, što se najbolje vidi u zemljama EU.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije