Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZVAO NA CIJEPLJENJE

Plenković o rezultatima turističke sezone: Hrvatska već sada ima više turista nego u cijeloj 2020.

Knin: Sveta misa za Domovinu u crkvi Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta
Marko Dimic/PIXSELL
10.08.2021.
u 14:58

Plenković je poručio kako mu je drago da su se kulturna događanja uspjela održati tijekom cijele ove godine za razliku od drugih zemalja.

Premijer Andrej Plenković i članovi Vlade sastali su se s predstavnicima turističkog sektora, županima priobalnih županija i gospodarstvenicima.  

Na današnjem sastanku razgovarat će se, kazao je predsjednik Vlade, kako da sezona potraje što dulje, te da se približimo uspjehu koji smo ostvarili u turističkoj sezoni 2019. godine.

- Bližimo se rezultatima iznad 60 posto koje smo imali 2019., te idemo prema sedamdeset posto, poručio je Plenković, prenosi HRT. 

Naglasio je kako je cijeli turistički sektor doživio velike šokove 2020. godine u pandemiji koronavirusa u odnosu na 2019. godinu koja je bila rekordna i po pitanju hrvatskog turizma.

- Hrvatska je u ovoj godini do sada primila 7 769.179 turista, te je s današnjim danom prešla ukupnu brojku turista u 2020. godini - istaknuo je premijer. 

Plenković je istaknuo kako su učinjeni maksimalni napori da ova sezona bude što bolja i uspješnija. Brojevi ove sezone govore o jednom zajedničkom naporu koji su omogućili ovu turističku sezonu iznad svih očekivanja.

"Bitna je sigurnost turista"

Premijer je komentirao dosadašnje epidemiološke mjere i rekao kako je cilj ove Vlade bio da se poduzmu epidemiološke mjere koje će turistima osigurati siguran boravak u Hrvatskoj.

Pozvao je građane da se cijepe u što većem broju kako bi i sezona bila uspješnija, te da svatko tko se želi cijepiti u Hrvatskoj to može učiniti jer je Vlada osigurala dovoljan broj cjepiva.

Plenković je poručio kako mu je drago da su se kulturna događanja uspjela održati tijekom cijele ove godine za razliku od drugih zemalja. Veliki napori učinjeni su i u prometnom sektoru, kao i u poljoprivrednom, te su svi sektori utjecali na dobru turističku sezonu. 

U Hrvatskoj boravi više od milijun turista, a čak 886 tisuća je stranih gostiju. Trenutačni podaci izjednačeni su s rekordnom 2019. a ukupan broj noćenja od početka godine dosegnuo je 68 posto u usporedbi s godinom prije pandemije.

VIDEO: Hrana kao luksuz: Na jesen još skuplji kruh, meso, keksi...

Komentara 24

Avatar horuk
horuk
16:34 10.08.2021.

To bi ljevica a i desnica sve bolje napravili. Isto kao sto bi napravili rimcevu Neveru puno bolje.

Avatar Bruno
Bruno
16:39 10.08.2021.

Eto , uzprkos oporbi i ravnozemljacima najvecem intelektualcu s Cetine, dr sec Miru .Bulju

Avatar sluganski_svakidan
sluganski_svakidan
16:05 10.08.2021.

Dosta sam članaka danas pročitao iz koji se jasno da isčitati kako pojedini "prijatelji Hrvatske" imaju ozbiljne probleme s tima da sezona nije propala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije