Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NISU PONUDILI NIŠTA'

Plenković o najavi Mosta da će pokrenuti opoziv Ćorića: Da stoje na trepavicama, neće maknuti nikoga

Predsjednik Vlade predstavio paket mjera za ublažavanje rasta cijena energenata
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/2
16.02.2022.
u 12:59

– Zamislite vi koje je to licemjerstvo, nisu ponudili ništa. Ne nude apsolutno ništa – kazao je Plenković

Premijer Andrej Plenković u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici predstavio je danas novi paket mjera za ublažavanje rasta cijena energenata. 

Paket mjera se odnosi na kućanstva, poduzeća i poljoprivrednike, a ublažit će se cijene električne energije i plina, doći će i do poreznih rasterećenja te će se isplatiti socijalne naknade i naknade za umirovljenike, o čemu više možete pročitati OVDJE

Plenković je odgovorio i na najave Bože Petrova da će Most pokrenuti opoziv ministra Tomislava Ćorića jer ''ne samo da je upleten u aferu Krš-Pađene, nego je i nesposoban''. 

– Vrijeme je da kažemo nešto o tome. U Hrvatskoj postoje politički akteri koji rade, spašavaju radna mjesta, ekonomiju, potpore umirovljenicima i poduzetnicima, osiguravaju cjepiva, i postoje oni koji ne rade ništa. Ništa. I čiji je jedini smisao izlaziti s inicijativama koje će biti odbijene, a ni sami najčešće ne dolaze na glasanje. Sve njihove inicijative završe na 30, 40 ruku. Da na trepavicama stoje do kraja mandata, neće maknuti nikoga. Međutim, imaju instrumente, zato služi parlamentarna demokracija, izglasat ćemo i ići ćemo dalje. Zamislite vi koje je to licemjerstvo, to je ekipa koja nije ponudila ništa osim demagogije. Neće proći – kazao je Plenković. 

– Sad kad slijedi velika kriza koja je horizontalna, ona pogađa svakoga, mi dajemo lijek i za to. A ekipa dolazi s čime? Inicijativom za nepovjerenje. To je rezime šake jada s kojom se mi politički borimo. Ovo je Vlada koja ima povjerenje i koja radi, a imate ovih koji ne rade ništa – dodao je.

Osim toga, dotaknuo se i predsjednika SDP-a Peđe Grbina koji je danas ranije održao konferenciju za medije zbog informacija da prima naknadu za odvojen život, iako živi u Zagrebu. 

– Moje imovinsko stanje je poznato. Na pitanje o naknadi za odvojeni život, do sada sam odgovarao barem 10 puta. Nije mi problem odgovoriti još 20 puta. Propisano je odlukom Sabora tko prima naknadu. Ona nije vezana za obiteljski status. Kad smo donijeli odluku da ćemo dijete upisati u jaslice u Zagreb, tražio sam da tu naknadu više ne primam jer sam smatrao da to nije fer – kazao je to ranije Grbin za kojeg je Plenković kazao da bi ga ''rastrgali kao psa da je iz HDZ-a''.

– On je napao Frku Petešića na aktualnom satu, čovjeka koji radi kao pas. Bauk mu se smije da se kod DORH-a treba provjeriti nekretnine. A vidi njih danas? Zato je ovaj uštedio toliko para. Osim što pliva od Splita do Brača, uzima naknade – kazao je pa komentirao i Zvonimira Frku Petešića.

– Ovo što se tiče Zvonka, njega je Milanović prozvao bandom! Milanović kaže da je Zvonko banda. Hoće li on sad izaći van i reći da je Grbin banda, da je Bauk banda? Ne može biti netko banda, a nekoga ćemo poslati na rehabilitaciju. Baš ćemo pratiti koliko će dugo trajati ovo s njima – upitao je. 

– Nema tog aktera koji će mi diktirati ritam, zato postoje povjerenje i mandat. Napravimo sve kao Vlada da bi mi se nametali kuloari. Prošla su vremena kad se brifiralo premijera o ficlekima od informacija o kojima mi ništa ne znamo. Postoje nadležne službe, sve ostalo je politika – kazao je.

O aferi vjetroelektrane govorio je i ministar Ćorić kojeg je glavni osumnjičeni Domagoj Validžić u iskazu USKOK-u optužio da je ga je tražio da pogoduje. 

– Ponovit ću još jednom, dokumentacija je bila 2017. godine. Izazov je naslijeđen. Interpelacija Vlade na tu temu već je bila pokušana, vi već znate ishod. Ono što želim istaknuti jest činjenica da nikada u životu nisam nikome naložio da učini nešto nedopušteno niti sam se miješao u rad mojih uprava. Istaknut ću još jednom i da sam u kontekstu ovog predmeta od samog početka na raspolaganju svim tijelima. Osim toga, potencijalne iskaze iz istrage ne mogu i ne želim komentirati, ali uvijek sam spreman odgovarati na pitanja – kazao je Ćorić. 

>> VIDEO Plenković najavio: Smanjujemo stopu PDV-a na higijenske uloške i tampone!


 

Komentara 46

DU
Deleted user
13:05 16.02.2022.

neće oni maknuti nikoga ni da na trepavicama stoje. naravno, ovog puta bi olaf, pa čak i naš usporeni uskok mogao biti brži

JO
JosefKa
13:12 16.02.2022.

Kriminalci. Institucionalizirani kriminalci. Zivot ovdje ce biti moguc kad ih prebacimo u adekvatne institucije

DU
Deleted user
13:04 16.02.2022.

To i jest najveći Plenkovićev problem. Zbog ega će i dalje u Vladi držati korumpirane i nesposobne ministre. Sve, samo da ne bi udovoljio racionalnim zahtjevima oporbe. Tako je bilo i s Kuščevićem i s Žalac i s Rimac i s Marićem... Žalosno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije