Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRANAČKI KLJUČ
Povratak na članak

Plenković je trebao ukinuti natječaje za državne tvrtke, a ne raditi farsu

Vlada je direktore trebala politički imenovati, a ne se skrivati iza natječaja kada su šefovi izabrani dogovorom HDZ-a i HNS-a

Komentari 2

AR
aristip
20:33 03.10.2017.

Ne radi se ovdje o nikakvoj velikoj farsi nego o velikom političko-korupcijskom skandalu !! U nekoj ozbiljnoj i demokratskoj zemlji, uzmimo za primjer mali Island ili nama sličniju Dansku, da su provedeni fiktivni javni natječaji za menagere njihovih najvećih i najbitnijih državnih poduzeća i da su izabrani stranački podobnici ne samo da bi Predsjednik Vlade morao odstupiti nego bi gotovo sigurno bio i sudski procesuiran zbog korupcije.

VL
SA
sarajevo2015
20:56 03.10.2017.

Žalosno je što u ovoj kolumni piše, ovoj novinarki očito nije jasno da Hrvati bježe iz Hrvatske upravo što se u njoj vrše politička imenovanja u državne tvrtke (ali ne samo u njih) i bježe u države u kojima postojee javni natječaji koji nisu farsa nego se uistinu biraju najbolji. Pravilo je što je u nekoj državi manje političkih imenovanja i farsi s javnim natječajima to je država uređenija, pravno sigurnija a građani bolje žive.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.