Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
premijer u Talllinnu
Povratak na članak

Plenković i Kallas: Hrvatska i Estonija politički su podržale Ukrajinu i uputile joj ekstenzivnu vojnu pomoć

Estonija se smatra digitalnim uzorom i europskim predvodnikom u digitalizaciji – u toj se zemlji primjerice provodi elektroničko glasovanje na izborima od 2005. godine što je dovelo do povećanja odaziva estonskih građana na izbore

Komentari 8

FR
FranzMayer
20:01 12.01.2023.

Trebao bi se prije pozabaviti zločincima u vlastitoj zemlji a onda o tome pričati okolo po svijetu. Ne, to ne smije jer koalicijski partner ne dozvoljava. Ta trgovačka koalicija s SDSS - om će biti upamćena kao najveće zlo u u HR povijesti jer partner i danas gotovo svakodnevno pljuje po hrvatskim svetinjama, a HDZ šuti i sluša vođu. Sramotno.

VL
GI
gira
19:35 12.01.2023.

to druže dezerteru, samo oštro.

VL
ŠV
Švapski
09:08 13.01.2023.

Napokon produktivan stručni susret dviju malih država "na ravnopravnoj nozi". Obje zemlje mogu učiti jedna od druge. Kod kuće se pak zainteresirana javnost stalno uspoređuje s Njemačkom ili Amerikom i ne prestaje kukati i grditi.

VL
GO
goran2hr
08:13 13.01.2023.

Izaći na biralište (jednom u 4 ili 5 godina), na neradni dan i izgubiti 20 minuta, nije nikakav problem. Elektroničko glasanje, zvuči fora, futuristički, ali dobavljača opreme, softwarea, održavanja i unosa podataka - odabrati će - političari. Po uobičajenom obrascu. U klasičnom glasanju, makar ostaje fizički trag (listić), pa postoji nekakva slabašna mogućnost naknadne kontrole, te mješoviti odbor koji to na licu mjesta broji. Elektroničkim glasanjem, u milijardama jedinica i nula, kakva više kontrola je moguća? Onaj kome je lijeno izaći na biralište ili neizlaskom šalje neku "političku poruku", prihvaća kako će drugi odlučiti umjesto njega, poručuje kako ga nije briga i nema pravo buniti se na lošu vlast do idućih izbora.

VL
PR
prahrvat
07:41 13.01.2023.

Bravo, Plenkoviću.🇺🇦🇭🇷🇺🇸🇪🇺 Da su na vlasti Milanović i Most, slali bi Putinu i Kirilu streljivo i čestitke sa srčekima. ❤🇷🇺🇷🇸

VL
SS
sokac sa drave
08:10 13.01.2023.

prohrvat--Vlada je manjinska i rezultat je izborni inzinjering.Dakle nije demokratska jer demokracija je vladavina vecine.Hrvatska treba demokratsku vladu.Vladu vecine a ne prebjega i zetoncica.Ovdje je demokracija totalno izigrana na brutalni nacin.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.