Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRŽAVNA POLITIKA

Plenković: 'Hrvatska i dalje podržavati projekte Hrvata u BiH'

Andrej Plenković
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/13
06.09.2019.
u 21:17

Plenković je kazao kako očekuje da se političke stranke u BiH dogovore i riješe to , kako je kazao, unutarnjepolitičko pitanje BiH.

Premijer Andrej Plenković rekao je u petak u Tolisi nedaleko Orašja kako će hrvatska vlada nastaviti podupirati projekte hrvatskog naroda u BiH poručivši kako je to bila politika do sada, i danas je, a bit će i sutra.

"Svaka druga politika bilo koje hrvatske vlade bila bi bizarna, čudna, neodgovorna i loša", kazao je Plenković novinarima nakon što je u Franjevačkom samostanu u Tolisi nazočio potpisivanju 89 ugovora o financijskoj potpori projektima od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini.

Zamoljen da komentira činjenicu da BiH još uvijek nema formiranu vlast jedanaest mjeseci nakon izbora, Plenković je kazao kako očekuje da se političke stranke u BiH dogovore i riješe to , kako je kazao, unutarnjepolitičko pitanje BiH.

Andrej Plenković
1/13

Rekao je kako je hrvatski stav da u BiH moraju biti ravnopravna sva tri naroda. Novinare je zanimao i Plenkovićev stav oko sviranja himne u školama na što je premijer odgovorio kako je njegov stav da hrvatski obrazovni sustav treba mladim naraštajima usaditi "respekt prema državi, institucijama države i simbolima države".

"Jedan od načina je i poštovanje prema hrvatskoj himni", kazao je Andrej Plenković.

Komentara 11

KO
korektor1619
22:32 06.09.2019.

Tako zbori pravi Hrvat, najveći političar nakon Oca domovine, Hrvati BiH-a predziđe su države Hrvatske, ogroman je njihov doprinos stvaranju i obrani naše i njihove domovine

PR
prigorka
00:46 07.09.2019.

Treba pomagati Hrvatski narod bilo gdje i graditi zajednistvo, drugo sve ide u korist neprijatelju, a to nnogi nisu svijesni

Avatar Behemot
Behemot
02:01 07.09.2019.

A što se ne bi B. Posavina i Hercegovina pripojili Hrvatskoj? Priča se da su komunisti ne znam koliko povećali Hrvatsku sa Istrom i Baranjom, ali činjenica je da današnja RH ima manje od 80% teritorija Banovine Hrvatske (koja jeje odgovarala svima sa ovih prostora)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije