Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON SASTANKA S HALMEDOM

Plenković: Nastavlja se cijepljenje AstraZenecom, Hrvatska će poštovati stav struke

Matija Habljak/Pixsell
07.04.2021.
u 18:55

Plenković je kazao kako su tu odluku donijeli na sastanku s HALMED-om

Hrvatska će poštovati stav struke i nastaviti cijepiti AstraZenecinim cjepivom protiv koronavirusa, poručio je predsjednik Vlade Andrej Plenković u srijedu iz Marije Bistrice, gdje je sudjelovao na otvorenju jednog dječjeg vrtića.

Plenković je kazao kako su tu odluku donijeli na sastanku s HALMED-om.

- Činjenica je da je postojao određeni broj slučajeva u kojima je moguća veza tih nuspojava s cijepljenjem. No, kao što smo i očekivali, stav EMA-e je da su koristi veće od rizika koji su povezani s cjepivom. Iz tog razloga ćemo poštovati stav struke i nastaviti cijepiti - kazao je Plenković.

>> VIDEO Plenković, Beroš i Jandroković se cijepili AstraZenecom: "Svaki cijepljeni pojedinac pridonosi zaštiti populacije"

Istaknuo je da cijena cjepiva nema veze s kvalitetom.

- Normalno je da kad dođe do ovakvo brzog otkrića cjepiva, da u procesu brzog procjepljivanja postoje određene nuspojave. Zato i postoje regulatori kako bismo slali točne poruke našim građanima - kazao je.

Na pitanje kako će se odraziti na ostatak EU ako dio članica odluči obustaviti cijepljenje AstraZenecom, rekao je da će se više znati nakon videokonferencije europskim ministara zdravstva koja je započela u 18 sati. 

- Nastavit ćemo tražiti mogućnost da se nabavi još doza različitih proizvođača. Što se tiče Sputnjika V već smo tražili detaljnu dokumentaciju te ćemo na temelju toga odlučiti - rekao je.

Ponovno je upitan je li znao za dopisivanje guvernera Borisa Vujčića dopisivao s dužnosnicima fonda Knighthead, kazao je:

- Nemam uvid ni u čiju e-mail korespondenciju. O tome morate pitati onoga na koga se odnosi. Nisam to ni pratio dok nisam dobio to pitanje danas.

Ključne riječi

Komentara 6

NA
Nadalinaaa
23:00 07.04.2021.

U državi New York u proceduru izglasavanja ide prijedlog Zakona A416. Ovim zakonom, ako se izglasa, legaliziraju se koncentracijski logori za sve skupine građana koji se, po procjeni državnih službenika, smatraju "slučajem" ili čak samo kontaktom "slučaja" koji bi mogao biti "zaražen" ili možda "nositelj" bilo koje bolesti, a ne samo "kineskog" virusa. Tako izgleda situacija u državi koja ognjem i mačem uvodi "demokraciju" širom svijeta. Danas u SAD-u, sutra i u našem dvorištu.

DU
Deleted user
19:37 07.04.2021.

Jel' se posavjetovao s Jelenom?

ST
Stipan
19:06 07.04.2021.

Kao i obično nešto mulja a nitko ga ne razumije. Nama treba da se priča narodnim jezikom da ga svi razumiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije