Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE OTKRIO TKO ODLAZI

Plenković: Dobio sam potporu za rekonstrukciju Vlade, dobro je napraviti promjene

Plenković se nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a obratio medijima
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/4
29.03.2022.
u 19:09

Svi naši partneri čvrsto stoje na stabilnosti Vlade, dali su potporu meni kao premijeru za sve promjene koje smatram potrebnim, kaže Plenković

Sva tijela stranke dala su mi potporu za promišljanje o rekonstrukciji Vlade kako bismo osnaženi i osvježeni u drugoj polovici mandata nastavili ispunjavati programe i realizirati ciljeve koji su pred Hrvatskom. Naši koalicijski partneri stoje uz nas, uz stabilnosti Vlade, podržavaju parlamentarnu većinu i daju mi potporu za provedbu svih promjena koje smatram potrebnim. Sastanci su nam danas i ovih dana bili jako dobri i plodonosni. No, dopustit ćete mi da uzmem  vrijeme, analiziram i promišljam, predložim, a onda i na sastancima odlučim o mogućoj rekonstrukciji Vlade. Kada sve bude odlučeno, javnosti ćemo reći rezultate te odluke, a do tada neću nigdje govoriti o detaljima tog procesa, o imenima ili datumima odluke - kazao je Andrej Plenković danas u Karlovcu nakon višesatne sjednice središnjih stranačkih tijela HDZ-a na kojim su bili svi ministri, saborski zastupnici stranke, članovi Predsjedništva, te stranke u Karlovačkoj županiji. 

VIDEO Snimila Snježana Bičak


 

Komentirao je i situaciju s ministricom  Natašom Tramišak koja je primila poruke prijetnje, a o kojima je premijer doznao iz javnosti.

 - Naši su odnosi jako dobri, nemamo mi nikakvih međusobnih problema niti postoji potreba da se ministrica meni ispričava. Prošloga utorka smo razgovarali o prijetnjama koje su išle prema njoj;  ženi u našoj Vladi koja ima moje puno povjerenje i koja dolazi iz izborne jedinice gdje su ostvareni povijesni rezultati na izborima i od kuda nam dolazi čak osam zastupnika, gdje provodimo niz velikih projekata, a ona obavlja vrlo važan posao i ukoliko postoje prijetnje, smatram da bih ja to trebao znati. Ona smatra da me nije htjela time opterećivati u vremenima kada svi imamo puno posla i obveza. No, moj je komentar u tom slučaju i razgovoru s njom bio takav da mi je važna njena sigurnost, da je ona dobro, treba li policijsku zaštitu, kako joj mogu pomoći ministar unutarnjih poslova ili ja. Dakle, ovo je bitna tema po mojim uvjerenjima i bilo bi dobro da sam odmah to znao, a ne da sam doznao par mjeseci kasnije kroz medije. Koliko su prijetnje opasne bude istražila policija, no svaku prijetnju koja ide prema bilo kojem članu Vlade treba analizirati. U takvoj sam situaciji zabrinut. Za to postoji procedura jer prijetnje svi mi, a ja pogotovo, dobivam svakodnevno. Sjetit ćete se i pucanja na Markovom trgu, i to je vid prijetnje - rekao je A. Plenković i odgovorio na pitanje novinara o izjavi ministra Tomislava Ćorića da više ne bi htio biti u Vladi, da za tu izjavu ne zna, niti je o tome s njim razgovarao.

Premijer je kazao i da je Hrvatska do sada prihvatila oko 11.000 Ukrajinaca u Hrvatskoj, od oko 3,5 milijuna Ukrajinaca koliko ih je do sada napustilo svoju zemlju, i nastavit će pokazivati solidarnost prema Ukrajincima koji bježe od ratnih zbivanja.

Kazao je i da su u Karlovcu razgovarali o rastu cijena energenata, pa podsjetio na paket Vlade vrijedan pet milijardi kuna kojim je ublažen udar na rast cijena plina i struje koji će se dogoditi s 1. travnjem. Kazao je da će nastaviti i s naporima, u sklopu odluke na razini EU-a o napuštanju energenata koji dolaze iz Rusije, da Hrvatska osigura druge izvore opskrbe energentima i to kroz veću vlastitu proizvodnju i druge dobavne pravce.

 

Ključne riječi

Komentara 19

KR
Krud
19:28 29.03.2022.

Tko rekonstruira? Plenković ili možda DORH, ... OLAF možda?

ZI
zinegoid
19:32 29.03.2022.

smiješan je, da ne kažem ponižen, što želi preokrenuti u svoju veličinu....

IN
Indijan
19:35 29.03.2022.

Zaista ne mogu razumjeti kakav tip čovjeka trebaš biti da vlastitoj zemlji ne želiš dobro. Vidiš da ljudi odlaze i ne staviti prst na čelo i zapitati se zašto? A koja predivna zemlja, koje mogućnosti. Ovakvu zemlju može voditi uspješno svatko tko to "samo" - želi. Odavno to nema veze sa neznanjem, to se treba prestati tako gledati. Posve je jasno nakon 30 godina da se stvari trebaju nazivati pravim imenom, pravim riječima, a prava riječ za ljude koji ne vode zemlju savjesno jest - zlo. Njegov politički kraj je jako blizu, o da. Šampanjac čeka na taj dan. Desničar sam da se ne shvati krivo. Ovo je najveće kukavičje jaje u povijesti naše politike. Njegov politički kraj je jako blizu, o da, o da, o da. Kao kršćanin mu želim svako dobro, ali dan kada ode sa kormila zemlje je dan kada ćemo nazdraviti. I da, ima toliko boljih, vrhunskih ljudi, o itekako ima, njihovo vrijeme tek dolazi. Jedan od - Marin Strmota, Marine, tvoj hrabar čin nije prošao ispod radara, pokazao si i dokazao da imaš integritet, dostojanstvo, poštenje, da si, ono što je najvažnije, dobar čovjek, a dobrota je uvijek bila broj jedan osobina. Ima toliko kvalitetnih ljudi. Ne, to nije utopija, to je itekako stvarnost - Marine kreni, Hrvatska je uz tebe!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije