Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAMPANJA ZA CIJEPLJENJE

Plenković, Biden, J.Lo i Foo Fighters. Premijer uskoro na koncertu u Los Angelesu: Evo o čemu se radi

Foto: PIXSELL
1/4
27.04.2021.
u 21:28

Kao posebni gosti koncerta navedeni su i Ben Affleck, Chrissy Teigen, David Letterman, Gayle King, Jimmy Kimmel i Sean Penn, koji će se javljati iz raznih svjetskih lokacija.

Na koncertu u Los Angelesu, koji za cilj ima dati podršku globalnoj kampanji cijepljenja, pojavit će se, između ostalih, američki predsjednik Joe Biden, pjevačica Jennifer Lopez, bend Foo Fighters, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa Harry i Meghan te - hrvatski premijer Andrej Plenković video porukom koja je već snimljena.

Prijenos koncerta će biti na YouTubeu. Koncert Vax Live snimat će se na stadionu SoFi 8. svibnja, a organizira ga inicijativa Global Citizen, koja se zalaže za borbu protiv  siromaštva, a namjera je -  što je bilo i kod velikih koncerata Live Aid u 80-im godinama prošlog stoljeća - potaknuti ljude diljem svijeta da uplate donacije Covaxu, programu cijepljenja u siromašnijim zemljama.

Događaj će voditi Selena Gomez, a uz Jennifer Lopez, nastupit će Eddie Vedder, Foo Fighters j Baldwin i H.E.R. Iz svijeta politike, porukama će se obratiti američki predsjednik Joe Biden, potpredsjednica Kamala Harris, francuski predsjednik Emmanuel Macron,  kanadski premijer Justin Trudeau te  hrvatski mu kolega Andrej Plenković.

Plenković je pozvan da sudjeluje u inicijativi za globalno osvješćivanje važnosti cjepiva te se uključuje video porukom podrške koja će se emitirati na dan koncerta putem YouTubea. Partner Global Citizenu je Europska komisija, kažu iz Vlade.

Kao posebni gosti koncerta navedeni su i Ben Affleck, Chrissy Teigen, David Letterman, Gayle King, Jimmy Kimmel i Sean Penn, koji će se javljati iz raznih svjetskih lokacija.

VIDEO Pogledajte i ovo: Plenković prvi put stigao na izgrađeni dio Pelješkog mosta

Ključne riječi

Komentara 9

PR
Prekosutra
06:56 28.04.2021.

Mnogi ne razumiju, ne zele razumjeti, ali premijer RH je créme de la créme svjetske politike. A vi se drzite onoga ”nek mu je rekao”!

Avatar horuk
horuk
21:52 27.04.2021.

Nije to nikako dobro. Pomahitalog Milojka nitko nikamo ne zove pa nemoze biti ok da Plenkovic ide tamo negdje i to na racun jugoljevice i tzv desnice odnosno prikrivene jugodesnice. Bolje ostati doma i nakon budjenja oko 11 provaliti pokoji prostatluk ili nakon natjecaja gurati neke ekstremisticke strucnjakinje koje se nisu znale prijaviti na natjecaj. Tek da se biracima dokaze da ga se isplatilo birati.

HA
Hanok
21:50 27.04.2021.

Ljudi cijepite se, pogledajte Indiju. Ovo je borba protiv bolesti gdje siromašni neče preživjeti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije