Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKO PRVENSTVO

Plemeniti psi spašavalju ljudske živote

PSI
Foto: Maja Šantoši/Pixsell
1/7
13.04.2011.
u 19:45

Osi psi pomažu u spašavanju ljudi tamo gdje su čovjek i tehnika nemoćni, naglasio je gradonačelnik Kirin

Virovitica – U organizaciji Hrvatskog kinološkog saveza i pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske danas je u Virovitici otvoreno 17. Svjetsko prvenstvo pasa tragača na kojem sa 38 pasa sudjeluju reprezentacije iz dvadesetjedne  zemlje. Sudionike su pozdravili Damir Skok, predsjednik Hrvatskog kinološkog saveza, Damir Šućerin, voditelj Odsjeka za obuku službenih pasa MUP-a, te domaćin, gradonačelnik grada Virovitice Ivica Kirin.

– Veseli me što su u Viroviticu stigli psi čiji je osnovni zadatak traženje unesrećenih u ruševinama, različitih eksplozivnih naprava, te izgubljenih osoba, što samo po sebi govori o plemenitosti ovog načina uzgajanja pasa koji pomažu tamo gdje su čovjek i tehnika nemoćni, naglasio je gradonačelnik Ivica Kirin.

Sve do nedjelje, kada će biti proglašeni pobjednici 17. Svjetskog prvenstva pasa tragača,  na okolnim poljima oko Virovitice državne reprezentacije pasa tragača će, pod budnim okom sudaca, pokazati snagu instinkta i uvježbanosti najboljih pasa na svijetu, a sve u službi spašavanja dragocjenih ljudskih života.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije