Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BAŠ KAO 2010.

Plaža na Mljetu onečišćena fekalijama, kupanje se ne preporučuje

Polače
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
07.08.2014.
u 17:49

Rezultati analize mora na plaži Polače na otoku Mljetu prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki parametar Escherichia coli

Zbog onečišćenja fekalnog porijekla ne preporučuje se kupanje na plaži u Polačama na otoku Mljetu, obavijestio je danas Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije.

Naime, tijekom šestog ispitivanja mora prema Programu utvrđivanja kakvoće mora na morskim plažama Dubrovačko-neretvanske županije 2014. godine, rezultati analize mora na plaži Polače na otoku Mljetu, uzorkovanog ovog utorka, "prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki parametar Escherichia coli".

Sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje NN73/08 čl.23. i 24. uzorkovanje će se ponavljati do prestanka onečišćenja, a građanima se preporučuje da se ne kupaju do daljnjih obavijesti.

Inače, i u kolovozu 2010. godine bilo je utvrđeno da je plaža u Polačama onečišćena fekalnim vodama, zbog čega je također bilo preporučeno da se u njoj ne kupa.

>> Na odlagalište u Polači navodno ispuštene fekalije, ali prijave nema

>> Na Dugom otoku demantiraju da je i do njih stigao otpad iz Albanije

Komentara 1

TA
tanovitski.alexei
18:53 07.08.2014.

Isto tako radi kolektor bez ikakvih dozvola!! u kanalu prema nacionalnom parku Kornati na otoku Pasmanu u mjestu Gladusa i nitko ne reagira, iako fekalne vode cure svakodnevno ukljucujuci i praznike. Sramotno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije