Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRITIKA OPORBE

Plavinki plaćeno sve, a za saniranje udarnih rupa ništa

Zabok
Foto: Silva Videk
1/3
26.09.2014.
u 12:17

Plavinka je tvrtka s kojom je potpisan Ugovor prema kojem se usluge plaćaju mjesečno, a ostali spomenuti radovi plaćaju se po prispjelom računu

Gradsko vijeće Zaboka bez ruku oporbenog HDZ-a prihvatilo je izvršenje proračuna za prvu polovicu godine, no ispred kluba vijećnika HDZ-a Petar Vrančić kritizira vlast.

Vrančićevi podaci

- Grad Zabok izvršio je samo 25 od planiranih 50 posto radova koji se odnose na komunalne radove odnosno na gradnju i održavanje objekata komunalne infrastrukture. Upravo za te radove zaprimio je najviše zahtjeva građana i oni direktno utječu na kvalitetu života građana. S druge strane komunalnom poduzeću Plavinka isplaćeno je sve planirano u prvoj polovici godine, a građani se upravo najviše žale na rad te tvrtke – kaže Vrančić.Iz izvršenja proračuna za prvih šest mjeseci izvukao je stavke koje ga najviše bodu u oči. Tako ispada da za izvršenje programa održavanja objekata i uređenja komunalne infrastrukture nije potrošeno gotovo ništa. Nula posto od predviđenih 145.000 kuna izvršeno je za sanaciju udarnih rupa, 7,8 posto odnosno 20.284 od 260.000 kuna za isporuku, dopremu i ugradnju kamenih agregata, nula od predviđenih 33.000 kuna za održavanje nogostupa i slivnika koliko i od predviđenih 40.000 kuna za održavanje bankina, cestovnih jaraka i čišćenje raslinja te od 20.000 kuna za održavanje dječjih igrališta. S druge strane, kaže Vrančić, od poslova koje radi Plavinka plaćeno je 36,9 posto od predviđenih nešto više od četiri milijuna za cijelu godinu. Plavinki je tako isplaćeno 49,9 posto novca za održavanje zelenih površina, koliko i za održavanje čistoće javnih površina, dok je za redovito održavanje groblja isplaćeno 45,4 posto.- Točno je da je takvo bilo izvršenje proračuna 31. lipnja. Razlozi su jednostavni. Plavinki se novac isplaćuje prema potpisanom Ugovoru mjesečno. Kad je o ostalim stavkama riječ, računi se ne mogu platiti ako nam nisu ispostavljeni. Zbog toga je stanje s 31. kolovozom znatno drugačije pa je za saniranje udarnih rupa utrošeno 36.773 kuna, za kameni agregat 62.811 kuna, a kad je riječ o nogostupima, upravo se rade se rampe za invalide i do sad je plaćeno 13.507 kuna. Udarne rupe ne mogu se sanirati dok ne nastanu. I kod dječjih igrališta dosta je toga izvršeno, ali još nije fakturirano – rečeno nam je u Gradu Zaboku.

Ništa bez potpisa redara

Dodano je da se računi plaćaju nakon što komunalni redar pregleda sve radove iz građevinske knjige i svojim potpisom potvrdi da je sve u redu. Kako je planirano 90.000 kuna novca od legalizacije, a ostvareno puno više – 175.918 kuna, Petar Vrančić kaže da će se sada i proširiti područje održavanja i izgradnje komunalne infrastrukture.No, iz Grada to demantiraju jer kažu da oni nisu imali podatke o tome što je legalizirano, a što nije pa se stavka odredila okvirno, a radovi su se izvršavali i prije bez obzira bilo to u legalnom ili ‘nelegalnom’ području.- Sigurno nećemo manjak prihoda nastojati nadoknaditi uzimanjem socijalnih davanja ili povećanjem cijene komunalne naknade - demantirali su u Gradu navodne najave da će se to dogoditi zbog novog Zakona o porezu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije