Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stanogradnja u sisku

Planira se nova izgradnja POS-ovih stanova. Grad pozvao građane da se jave

Ilustracija: Stanogradnja
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/3
03.03.2020.
u 13:24

Nakon što Grad Sisak utvrdi da postoji dovoljan interes za kupnju stanova POS-a, donijet će se odgovarajuće odluke, ugovorit će se s APN-om  daljnja realizaciju programa, osigurat će se zemljište za izgradnju stanova te će se objaviti javni natječaj

Grad Sisak je uputio javni poziv zainteresiranim Siščanima za iskaz interesa povodom namjeravane gradnje stanova po modelu POS-a, programa društveno poticane stanogradnje. 

Svi građani koji su zainteresirani za kupnju stanova putem Programa POS-a, mogu ispuniti anketni upitnik, koji se nalazi u Gradskoj vijećnici i na internetskim stranicama Grada Siska,  i dostaviti ga na e-mail adresu pisarnica@sisak.hr  ili osobno u pisarnicu Grada Siska, Rimska ulica 26. Javni poziv ostat će otvoren narednih 60 dana temeljem čega bi se trebalo utvrditi postoji li dovoljno zanimanje za kupnju POS-ovih stanova koji bi se gradili u gradskoj četvrti Zeleni brijeg, u blizini dječjeg vrtića Različak u Lonjskoj ulici.

Nakon što Grad Sisak utvrdi da postoji dovoljan interes za kupnju stanova POS-a, donijet će se odgovarajuće odluke, ugovorit će se s APN-om  daljnja realizaciju programa, osigurat će se zemljište za izgradnju stanova te će se objaviti javni natječaj za formiranje liste reda prvenstva za kupnju stana iz Programa POS-a, priopćeno je iz gradske uprave.

Društveno poticana stanogradnja provodi se izgradnjom stanova tako da se ostvaruje svrhovito korištenje javnih i drugih sredstava za pokriće troškova, osigurava povrat tih sredstava, omogućuje prodaja stanova uz obročnu otplatu pod pristupačnijim uvjetima od tržišnih te omogućuje davanje u najam uz mogućnost otkupa. U Sisku su prije 15-ak godina po POS-ovom modelu izgrađene dvije zgrade sa 68 stanova. 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Takeshi
Takeshi
18:21 03.03.2020.

Od čega bi ljudi tamo trebali živjeti kad nema posla? Pa Sisak je vukoj....a! Ako i ima posla, sve je to slabo plaćeno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije